Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

Ανακοινώστε άμεσα το σχέδιο ΑΘΗΝΑ με όποιο κόστος η εντολή του Μαξίμου.

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 1 σχόλια

Ημερομηνία: 26/1/2012
Συγγραφέας: Φοιτητική Ενημέρωση

Στα μέσα της εβδομάδας θα ανακοινωθεί το σχέδιο ''ΑΘΗΝΑ'', στην καθυστέρηση ενημέρωσης των πολιτικών κομμάτων φαίνεται να βρίσκεται ο λόγος  της μη ανακοίνωσης την προηγούμενη εβδομάδα  σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Παιδείας. Η Φοιτητική Ενημέρωση αποκαλύπτει όμως ότι από το Μέγαρο Μάξιμου δόθηκε η εντολή για μία μικρή παράταση της ανακοίνωσης ο λόγος είναι ότι ήδη η κυβέρνηση έχει ανοιχτά ζητήματα  με απεργίες άλλων κλάδων(λεωφορεία,ΠΝΟ,αγρότες) και δεν θα ήθελε να έχει πολλά μέτωπα, ο χρόνος όμως πιέζει καθώς το νομοσχέδιο πρέπει να έχει ψηφιστεί το αργότερο μέχρι τις 15 Φεβρουάριου, καθώς πρέπει να ετοιμαστούν τα νέα μηχανογραφικά και να μοιραστούν καθώς πρέπει να συμπληρωθούν μέχρι το τέλος του Φεβρουάριου. Η εντολή από το Μαξίμου είναι να ανακοινωθεί άμεσα, ενώ ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τις αντιδράσεις τόσο των καθηγητών, των φοιτητών και των υπαλλήλων... Εν αναμονή των ανακοινώσεων.! 

Χωρίς θέρμανση το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013 0 σχόλια

Ημερομηνία: 24/1/2012
Συγγραφέας: .alterthess.gr


atei-thessalonikis.jpg
Χωρίς θέρμανση λειτουργεί από την αρχή του έτους το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, εξαιτίας καθυστέρησης του διαγωνισμού από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την ανάδειξη του προμηθευτή.

Σύμφωνα με την διοίκηση του ΤΕΙ, ο διαγωνισμός θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από τον Δεκέμβριο, έτσι ώστε το ίδρυμα να προχωρήσει στην προμήθεια άμεσα. “Εχουμε τα χρήματα αλλά δεν μπορούμε να τα διαθέσουμε γιατί δεν έχει οριστεί μειοδότης” δήλωσε ο πρόεδρός του Παύλος Καρακολτσίδης.

Το ΤΕΙ εκφράζει την διαμαρτυρία του και καλεί κάθε εμπλεκόμενο φορέα να αναλάβει τις ευθύνες του για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ενόψει των δυσμενών καιρικών συνθηκών που αναμένονται.

Καταγγελία ΜΑΣ Θεσ/νίκης για μαφιόζικη επίθεση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο ΤΕΙΘ.

0 σχόλια

Ημερομηνία: 24.1.2012
Συγγραφέας: Φοιτητική Ενημέρωση 

tei.jpg
Μαφιόζικη επίθεση μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε βάρος συνδικαλιστών του ΜΑΣ στον χώρο του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης καταγγέλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του Μ.Α.Σ.
 
Αναλυτικά όσα αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:
 
"ΔΑΠ-ΝΔΦΚ:Υπερασπιστής και μπράβος της αντιλαικής πολιτικής
 
Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του Μ.Α.Σ καταγγέλλει την μαφιόζικη επίθεση μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε βάρος συνδικαλιστών του ΜΑΣ, στις 23/1 στο χώρο του ΤΕΙ-Θ. Η προσπάθεια τους να εμποδίσουν την παρέμβαση των επιτροπών αγώνα του ΤΕΙ-Θ, απέτυχε παταγωδώς. Στη συνέχεια η πλειοψηφία των σπουδαστών που ενημερώθηκαν από τις δυνάμεις του ΜΑΣ για την τραμπούκικη επίθεση, καταδίκασαν τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.
 
Την ίδια μέρα ήταν προγραμματισμένη κινητοποίηση από τις επιτροπές αγώνα του ΤΕΙ-Θ  στο γραφείο διασύνδεσης του Ιδρύματος, και περιοδείες στις σχολές για την ενημέρωση των σπουδαστών για το «Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των νέων», που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στις 12/1.
 
Η κυβέρνηση προπαγανδίζει ότι με το συγκεκριμένο σχέδιο «θα αντιμετωπιστούν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, θα στηριχτεί το ανθρώπινο δυναμικό μέσω της εκπαίδευσης, θα αναπτυχθεί η καινοτόμα επιχειρηματικότητα».
 
Στην πραγματικότητα είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την υπερεκμετάλλευση των νέων. Οι μόνοι που επωφελούνται είναι οι επιχειρηματίες που θα τσεπώσουν μπόλικο χρήμα ως επιχορήγηση και πάμφθηνους εργαζόμενους αφού θα απαλλάσσονται με διάφορες παραλλαγές από τις εργοδοτικές εισφορές. Αυτό που υπόσχονται κυβέρνηση και ΕΕ στους χιλιάδες άνεργους νέους είναι το πολύ 5 μήνες δουλειά με μισθό-χαρτζιλίκι(460ευρώ για αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ), χωρίς ένσημα και μετά το πέταμα τους ξανά στην ανεργία.
 
Το ΜΑΣ από την πρώτη στιγμή κάλεσε τη νεολαία, τους φοιτητές και τους σπουδαστές των λαϊκών οικογενειών, σε πανστρατιά για την απόκρουση των σχεδιασμών των κυβερνήσεων του κεφαλαίου. Πρωτοστάτησε στην ενημέρωση μέσα στα αμφιθέατρα, στη συζήτηση με τους νέους και τις νέες για το χαρακτήρα και τις επιδιώξεις του νομοσχεδίου. Μπήκε μπροστά για να δοθεί η πρώτη απάντηση, με το συλλαλητήριο στις 24/1. Κάλεσε τους φοιτητές και τους σπουδαστές που θα συμμετέχουν σε αυτά τα προγράμματα, να μπουν με το κεφάλι ψηλά, να μην δεχθούν το ρόλο του «αναλώσιμου», του «φθηνού και ευέλικτου» αλλά να πάρουν θέση στην οργάνωση της πάλης, στα ταξικά σωματεία, για δουλειά με δικαιώματα.
 
Η σημερινή επίθεση των τραμπούκων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, μαζί με όλες τις προηγούμενες(απειλές με μαχαίρια, ξυλοδαρμοί κ.α) αποδεικνύουν περίτρανα ότι η δράση του ΜΑΣ στο ΤΕΙ-Θ, έχει μπει για τα καλά στο μάτι του αντιπάλου. Η σημερινή επίθεση στόχο είχε όχι απλά να εμποδίσει το ΜΑΣ να ενημερώσει τους σπουδαστές, αλλά να τρομοκρατήσει την πλειοψηφία των σπουδαστών για να μην σηκώσουν κεφάλι.
 
Αποτελεί «κίνδυνο» για τους μεγαλοεπιχειρηματίες εκεί που εκπαιδεύει και διαπαιδαγωγεί το αυριανό εργατικό της δυναμικό, να υπάρχουν και να δρουν αποφασιστικά και θαραλλέα σπουδαστές-μέλη του ΜΑΣ, που δεν συμβιβάζονται και καλούν σε ανυπακοή και απειθαρχία. 
 
Είναι αναμενόμενο επομένως, εκεί που εκπαιδεύεται το αυριανό εργατικό δυναμικό, σε χώρους όπως το ΤΕΙ-Θ, τα επιτελεία της αστικής τάξης-τα κόμματα της, να διατάσσουν τις πιο βρώμικες δυνάμεις που διαθέτουν. Αυτή είναι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Δεν είναι τυχαίο ότι το «Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των νέων» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αποτελεί κομμάτι-καρμπόν από την πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την παιδεία(«Παιδεία 2020»).
 
Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι δύναμη εχθρική για τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας των σπουδαστών. Η δράση της και οι πρακτικές πρέπει να απομονωθούν από τους σπουδαστές. Χρειάζεται να μαζικοποιηθούν οι επιτροπές αγώνα, να στηριχτεί από την πλειοψηφία των σπουδαστών η προσπάθεια για δημιουργία νέων Σπουδαστικών Συλλόγων με αγωνιστικά χαρακτηριστικά, κόντρα στην διάλυση που έχει επιβάλλει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ & ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

0 σχόλια



σε αναβολή οι εξετάσεις σε όλα τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα της Αθήνας αποφάσισαν οι σύγκλητοι λόγο των απεργιών στα ΜΜΜ.

update 21/1/2012 22:57 ΑΝΑΒΆΛΛΟΝΤΑΙ οι αυριανές εξετάσεις σε όλα τα ιδρύματα σε ΑΘΗΝΑ και ΠΕΙΡΑΙΑ...  

Την άλλη εβδομάδα το σχέδιο ΑΘΗΝΑ.!!!

0 σχόλια

Ημερομηνία: 24/1/2012
Συγγραφέας: εφημερίδα Έθνος 


Την πολιτική συναίνεση όλων των κομμάτων επιθυμεί το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να προχωρήσει στην ανακοίνωση και εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά», το οποίο θα επιφέρει μεγάλες αλλαγές στον χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης, καθώς, όπως είπε ο υπουργός Παιδείας, πρόκειται για εθνική υπόθεση.
Χθες ο κ. Αρβανιτόπουλος είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Νωρίς το μεσημέρι συναντήθηκε με τον Φώτη Κουβέλη και τη βουλευτή του κόμματος Μαρία Ρεπούση.
Ο κ. Κουβέλης δεν έκανε δηλώσεις, ανακοινώθηκε μόνο ότι «η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα συνεργασίας, με ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με το προωθούμενο πρόγραμμα Αθηνά». Αργότερα το βράδυ ακολούθησε συνάντηση και με τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος επίσης επέμεινε σε μεταβολές με ακαδημαϊκά κριτήρια αλλά και με βάση την κοινωνική και οικονομική γεωγραφία της χώρας.
Μέσα στην εβδομάδα ο υπουργός Παιδείας θα ενημερώσει σχετικά όλους τους αρχηγούς των κομμάτων, σε μια προσπάθεια να έχει ευρεία πολιτική συναίνεση, καθώς γνωρίζει ότι το σχέδιο αυτό θα δεχτεί αντιδράσεις, όχι τόσο από την πανεπιστημιακή κοινότητα όσο από τοπικούς φορείς και παράγοντες αλλά και από βουλευτές.
Κατά πάσα πιθανότητα φέτος οι υποψήφιοι θα βρουν λιγότερα τμήματα στο μηχανογραφικό (κοντά στα 100-130), πράγμα που σημαίνει ότι οι θέσεις που θα διατεθούν δεν θα ξεπεράσουν τις 75.000 (πέρυσι είχαν δοθεί πάνω από 80.000).
Με ποια κριτήρια θα γίνουν οι συγχωνεύσεις
Τα βασικά κριτήρια που προσμετρώνται από το υπουργείο Παιδείας για τις συγχωνεύσεις τμημάτων μεταξύ άλλων είναι τα εξής:
Το μέγεθος των Ιδρυμάτων.
H αναλογία φοιτητών - διδασκόντων.
H διασπορά των τμημάτων ανά ΑΕΙ - ΤΕΙ κ.ά.
Η ερευνητική δραστηριότητα και η διεθνής αναγνώριση των Ιδρυμάτων: Υπάρχουν αρκετά τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ με σπουδαίο ερευνητικό έργο και διακρίσεις αριστείας. Είναι δεδομένο ότι ανεξαρτήτως της βαθμολογίας που απαιτούν για την εισαγωγή φοιτητών, δεν πρόκειται να συγχωνευθούν.
Κατά πόσον οι εγκαταστάσεις των Ιδρυμάτων (αμφιθέατρα, βιβλιοθήκες, εργαστήρια κ.λπ.) επαρκούν για το σύνολο των φοιτητών. Το υπουργείο υποστηρίζει ότι τμήματα τα οποία δεν διαθέτουν επαρκείς υποδομές θα πρέπει να συγχωνευθούν με άλλα που έχουν ομοειδές γνωστικό αντικείμενο.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας, ένα από τα βασικότερα κριτήρια που θα ληφθεί υπόψη είναι κατά πόσο σχετίζονται τα γνωστικά αντικείμενα των τμημάτων με τις αναπτυξιακές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Το συγκεκριμένο κριτήριο αφορά κυρίως σχολές της περιφέρειας, οι οποίες θα σηκώσουν το... βάρος των συγχωνεύσεων κατά 80%.
Aκόμη, το υπουργείο Παιδείας βασίστηκε σε μελέτες που έχουν γίνει σχετικά με την απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας και την ελκυστικότητα των γνωστικών αντικειμένων. Ως εκ τούτου, τμήματα τα οποία συγκεντρώνουν ελάχιστες πρώτες προτιμήσεις και επιπροσθέτως δεν καλύπτονται όλες οι θέσεις εισακτέων βρίσκονται στην κορυφή της λίστας του υπουργείου για τα υπό συγχώνευση τμήματα.

Δήλωση του υπουργού Παιδείας για το σχέδιο «Αθηνά».

0 σχόλια

Ημερομηνία: 24/1/2012
Συγγραφέας: Φοιτητική Ενημέρωση 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ,
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
-----
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
-----
Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37
Τ.Κ. – Πόλη: 15180 - Μαρούσι
Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr
 
 Μαρούσι,23/1/2013
Δελτίο Τύπου
Δήλωση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού,  κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου  για το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».
«H αναδιάρθρωση του Ακαδημαϊκού Χάρτη της χώρας είναι εθνική υπόθεση. Για αυτό χθες συναντήθηκα και συζήτησα με τον Πρωθυπουργό  κ. Αντώνη Σαμαρά και σήμερα με τους Προέδρους των κομμάτων της συγκυβέρνησης, κκ Ευάγγελο Βενιζέλο του ΠΑΣΟΚ και Φώτη Κουβέλη της ΔΗΜΑΡ.
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ζητήσω να συζητήσω και να παρουσιάσω το Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα καθώς και σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων, που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο, πριν την παρουσίαση του και την υποβολή του σε δημόσια διαβούλευση». 

Καθηγητής του Πανεπιστήμιου Αιγαίου βρίζει φοιτητές!

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013 0 σχόλια

Ημερομηνία:22/1/2012
Συγγραφέας: Φοιτητική Ενημέρωση

Εκφράσεις πεζοδρομίου χρησιμοποίησε καθηγητής του Πανεπιστήμιου Αιγαίου στην σελίδα του Πανεπιστήμιου Αιγαίου στο facebook για να αντικρούσει τις απόψεις των φοιτητών σε status του για την παρεμπόδιση της συνεδρίασης του πρυτανικού συμβουλίου.
Η εικόνα μιλάει απο μόνη της.





ΚΑΛΟΥΜΕ το επίσημο πρυτανικό συμβούλιο να καταδικάσει την χυδαία επίθεση του καθηγητή.. Από τέτοιους ανθρώπους περιμένετε τα παιδιά σας να γίνουν καλύτεροι ανθρώποι! ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ καιρό ότι πρέπει επιτέλους να ελεγχούν και οι καθηγητές  των Πανεπιστήμιων.@

Υποτροφίες για ανώτατες σπουδές στην Ιατρική.

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 0 σχόλια

Ημερομηνία: 20/1/2012
Συγγραφέας: εφημερίδα Έθνος


Δύο υποτροφίες για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής (PhD) ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Master) θα χορηγήσει η Ελληνική Εταιρεία Ογκολογίας Πεπτικού.
Οι κατάλληλοι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι Τμημάτων Ιατρικής, Βιολογίας, Φαρμακευτικής, Μοριακής Βιολογίας, Νοσηλευτικής αλλά και συναφών τμημάτων από ΑΕΙ Ελλάδας ή του εξωτερικού. Αντικείμενο των ερευνητικών προτάσεων είναι στην «Πειραματική Ογκολογία - Γαστρεντερολογία» (μία θέση) και «Ογκολογία Πεπτικού - Κλινικοεργαστηριακή μελέτη» (μία θέση).
Η υποτροφία θα έχει διετή διάρκεια με σύμβαση ερευνητικού έργου και ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις ερευνητικές τους προτάσεις (μέχρι 12 σελίδες συμπεριλαμβανομένης της βιβλιογραφίας) μέχρι την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2013.
Οι υποψήφιοι μπορούν να στείλουν τα βιογραφικά τους σημειώματα και τις ερευνητικές προτάσεις τους στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:papalois@elpen.gr ή a.ghiatas@elpen.gr.


Υποτροφίες σε φοιτητές του ΕΜΠ.

0 σχόλια



Ημερομηνία: 20/1/2012
Συγγραφέας: alfavita.gr


Οικονομική ενίσχυση σε φοιτητές του ΕΜΠ

Yποτροφίες σε οικονομικά αδύνατους φοιτητές προσφέρει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, από τα έσοδα του κληροδοτήματος «Παναγιώτας Χ/ας Νικολάου Αλτηγού».
Στο πρόγραμμα έχουν δικαίωμα συμμετοχής, μόνο φοιτητές του ΕΜΠ, ενώ τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι, αίτηση, επικυρωμένο αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος Εφορίας γονέων, οικονομικού έτους 2012, επικυρωμένο αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος Εφορίας οικονομικού έτους 2012 εάν υπάρχει (εφόσον δεν υπάρχει χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου ότι δεν έχει προσωπικά εισοδήματα και δεν κάνει δήλωση εισοδήματος στην Εφορία), πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, πιστοποιητικά σπουδών αδελφών (εφόσον υπάρχουν) από ΑΕΙ ή ΤΕΙ, για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, στο οποίο να αναφέρεται η ημερομηνία πρώτης εγγραφής και ο τρόπος εγγραφής.
Η περίοδος υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέχρι αυτή την ημερομηνία να περάσου από το Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας, Διεύθυνση Μέριμνας ΕΜΠ, Θωμαΐδειο κτίριο, Ηρώων Πολυτεχνείου 9, Πολυτεχνειούπολη, Ζωγράφου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 772 1927.

Μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

0 σχόλια

Ημερομηνία: 20/1/2012
Συγγραφέας: Φοιτητική Ενημέρωση


Μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών θα υλοποιήσει το τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, το οποίο έλαβε την έγκριση του υπουργείου Παιδείας.

Το ΠΜΣ θα έχει τίτλο «Εφαρμοσμένα και Υπολογιστικά Μαθηματικά», ενώ απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στα «Εφαρμοσμένα και Υπολογιστικά Μαθηματικά», στις κατευθύνσεις: Επιστημονικοί Υπολογισμοί - «Scientific Computing», Μοντελοποίηση και Ανάλυση στις Εφαρμοσμένες Επιστήμες - «Modeling and Analysis in Applied Sciences» και τέλος, Ανάλυση και Εφαρμογές - «Analysis and Applications».
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν πτυχιούχοι Τμημάτων Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας Βιολογίας, Επιστήμης Υπολογιστών, Μηχανικών και Οικονομικών των Πανεπιστημίων της χώρας μας αλλά και ισότιμων αναγνωρισμένων ιδρυμάτων του εξωτερικού, καθώς και πτυχιούχοι άλλων πανεπιστημιακών τμημάτων και ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου.
Η χρονική διάρκεια για την απονομή του ΜΔΕ ορίζεται σε τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα, ενώ το κόστος λειτουργίας του θα καλυφθεί από δίδακτρα, καθώς και άλλες πηγές όπως: χορηγίες, δωρεές διαφόρων φορέων, ερευνητικά προγράμματα κ.λπ

Δέκα υποτροφίες από το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε Έλληνες.

0 σχόλια


Ημερομηνία: 20/1/2012
Συγγραφέας: Φοιτητική Ενημέρωση και alfavita.gr

Η Κυπριακή Δημοκρατία χορηγεί δέκα υποτροφίες για μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΜΒΑ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου σε Έλληνες σπουδαστές, οι οποίοι θα γίνουν δεκτοί στο Πρόγραμμα MBA πλήρους φοίτησης το Σεπτέμβριο του 2013, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Το συνολικό ύψος των διδάκτρων για όλη τη διάρκεια του μεταπτυχιακού προγράμματος MBA είναι 10.250 ευρώ, ενώ οι κατηγορίες υποτροφιών είναι οι ακόλουθες:
 
α) Πέντε υποτροφίες ύψους μέχρι και 5.125 ευρώ.
β) Πέντε υποτροφίες ύψους μέχρι και 3.416 ευρώ.  
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, «η διάρκεια του προγράμματος πλήρους φοίτησης είναι δώδεκα μήνες και διεξάγεται στην αγγλική γλώσσα. Έχει δε σχεδιαστεί για να ικανοποιήσει τις ανάγκες αποφοίτων και εργαζομένων επαγγελματιών. Τα προγράμματα MBA του Πανεπιστημίου Κύπρου στοχεύουν στην παροχή μιας μοναδικής εκπαιδευτικής εμπειρίας στη Διοίκηση Επιχειρήσεων σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με διεθνή πρότυπα, λαμβάνοντας υπόψη τις τάσεις της αγοράς και τη σύγχρονη φιλοσοφία στη διοίκηση».
 
 
Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι για να δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση θα πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίου από αναγνωρισμένο Ίδρυμα, να έχουν καλή ακαδημαϊκή επίδοση και τουλάχιστον τρία έτη επαγγελματικής πείρας καθώς και δύο συστατικές επιστολές και τέλος να έχουν καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας με πιστοποιητικό επιτυχίας σε εξετάσεις TOEFL ή IELTS ή CCE ή ισότιμο, εκτός των περιπτώσεων απόκτησης τίτλου από πανεπιστήμιο του οποίου η γλώσσα διδασκαλίας είναι η Αγγλική.
 
 
Καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων η 31η Μαρτίου 2013, ενώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο, τις υποτροφίες και τις αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα http://www.mba.ucy.ac.cy και να επικοινωνούν απαραιτήτως με το Πανεπιστήμιο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση mba@ucy.ac.cy και τηλεφωνικά στο τηλέφωνο +357 22893600 με τους υπεύθυνους καθηγητές του Προγράμματος MBA κ.κ. Ανδρέα Σωτηρίου, Ανδρέα Χαρίτου και Γιώργο Χατζηνικολάου