Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

Καταλήψεις και κινητοποιήσεις σε πολλά ΤΕΙ για το Σχέδιο «Αθηνά».

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Μετά την παραίτηση του δημάρχου Λεβαδέων και την αναστολή μαθημάτων στο τμήμα ΦΠΨ της Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ, τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνουν τα ΤΕΙ και τμήματα Πανεπιστημίων, αλλά και άλλοι δήμαρχοι και δημοτικά συμβούλια που απειλούν με παραίτηση

Σημειωτέον, σε αντίστοιχη κίνηση με τον δήμαρχο Λιβαδειάςπροσανατολίζονται μέλη των δημοτικών συμβουλίων Άρτας και Κοζάνης, αλλά και ο δήμαρχος του Αγίου Νικολάου Κρήτης.

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας εκδόθηκε από το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών (ΤΜΕΥ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. «Η Γενική Συνέλευση του ΤΜΕΥ εκφράζει την ομόθυμη και κατηγορηματική αντίθεση των καθηγητών και των φοιτητών του Τμήματος για την ξαφνική, αναίτια και παράλογη ένταξη του ΤΜΕΥ, ενός Τμήματος Μηχανικών, στη Σχολή Θετικών Επιστημών (πρώην Φυσικομαθηματική Σχολή). Η ένταξη ενός Τμήματος Μηχανικών σ' ένα ξένο και αδόκιμο περιβάλλον συνιστά κάτι παραπάνω από μια αλλαγή του χαρακτήρα του και της φυσιογνωμίας του, ισοδυναμεί με την οριστική και αμετάκλητη κατεδάφισή του» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τμήματος.
Παράλληλα, στη γενική συνέλευση του ΤΕΙ Ηπείρου αποφασίστηκε το κλείσιμο του ιδρύματος ως την Παρασκευή, καθώς βρίσκεται από χθες, Τρίτη 5/3, σε κατάληψη με απόφαση των σπουδαστών του.
Στη Θεσσαλονίκη και στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ, η ένταση δεν εκτονώθηκε, παρ' ότι «σώθηκαν» τμήματά του και δεν μεταφέρθηκαν στο ΤΕΙ Σερρών. Οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος αντιδρούν τώρα για τη διοικητική μεταφορά των παραρτημάτων Κατερίνης και Κιλκίς στις Σέρρες, τη μεταφορά του παραρτήματος Μουδανιών στο Μεσολόγγι και την κατάργηση των τμημάτων Αυτοματισμού και Έργων Υποδομής μετά την πενταετή μεταβατική περίοδο.
Στη Λάρισα, δυναμική κινητοποίηση έγινε από εκπροσώπους του ΤΕΙ της πόλης, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία στην πόλη και τελικά απέκλεισαν τη σιδηροδρομική γραμμή της περιοχής. Το Ίδρυμα δεν θα λειτουργήσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας ως την Παρασκευή.
Αντιδράσεις καταγράφθηκαν ακόμη στα Τρίκαλα, απ' όπου μεταφέρονται δύο τμήματα, αλλά και στην Καρδίτσα, όπου το Τμήμα Δασοπονίας απορροφάται από το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας. Πορείες έγιναν ακόμη στην Κοζάνη από καθηγητές και φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που καταργείται.
thepressproject.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου