Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

Κλειστοί την Τρίτη οι Δήμοι Πύργου και Αμαλιάδας λόγω ΤΕΙ.

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013


kleistoi-tin-triti-oi-dimoi-purgoy-kai-amaliadas-logo-tei

Ημερομηνία: 4/2/2013
Συγγραφέας: iliaoikonomia.gr


Κλειστοί θα είναι την Τρίτη οι Δήμοι Πύργου και Αμαλιάδας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση των δύο τμημάτων του ΑΤΕΙ Αμαλιάδας και του ενός τμήματος του ΑΤΕΙ Πύργου.

Στον Δήμο Πύργου θα λειτουργήσουν μόνο οι Παιδικοί Σταθμοί και μέρος της καθαριότητας.

Στην Αμαλιάδα ο Εμπορικός Σύλλόγος  αποφάσισε να κλείσουν τα καταστήματα της πόλης της Αμαλιάδας την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013.

Ταυτόχρονα ο Σύλλογος Σπουδαστών του ΤΕΙ Πύργου προχωρά ένα πολύμορφο σχέδιο αγώνα, με πολλές δράσεις τις οποίες αναφέρει σε κείμενο καταπέλτη κατα των τοπικών παραγόντων.

Ο Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Πύργου προτείνει ένα πολύμορφο σχέδιο αγώνα, με πολλές δράσεις. Πιο αναλυτικά: 
Συνάντηση τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου με τους δύο προϊσταμένους των Τμημάτων ΠΛΗ&ΜΜΕ, ΜΜ&ΣΕ, ούτως ώστε να μας ενημερώσουν επίσημα σχετικά με τις εξελίξεις. Να καλέσουμε τους Καθηγητές και το προσωπικό της σχολής να συνταχθεί μαζί μας στον αγώνα για εξασφάλιση των πτυχίων μας και των αντικειμένων που σπουδάζουμε.

Την υπογραφή του κειμένου ενάντια στο σχέδιο "Αθηνά" και την αλλαγή του αντικειμένου των Σπουδών και των δύο τμημάτων, με τη συμμετοχή του ΔΣ, του Συλλόγου Σπουδαστών, των προϊσταμένων και των καθηγητών. Παράδοση του κειμένου σε όλους τους αρμόδιους φορείς Ανοιχτή πρόσκληση προς τα άλλα τμήματα που συγχωνεύονται με το τμήμα Πλη&ΜΜΕ.

Να καταγγελθεί ο Ηλείος Αναπληρωτής Υπ. Παιδείας Κώστας Τζαβάρας. Κορόιδεψε τους Σπουδαστές και το Λαό της Ηλείας. Είναι ανίκανος, επικίνδυνος και  ψεύτης. Να απαιτήσει ο Λαός της Ηλείας την παραίτηση του. Ειδάλλως "να τον χαίρονται". 
Να καταγγελθούν οι τοπικοί άρχοντες (Δήμαρχος, Αντιπεριφερειάρχης) για την ανευθυνότητα τους και τα ψέματα που τόσα χρόνια αράδιαζαν στους Σπουδαστές.

Παράσταση διαμαρτυρίας (ανοιχτή ημερομηνία) στο Γραφείο του προέδρου ΤΕΙ Πατρών, Σωκράτη Καπλάνη, με κύριο αίτημα την διασφάλιση των αντικειμένων που σπουδάζουμε. Τα έξοδα μεταφοράς να αναλάβει ο κάθε σπουδαστής ξεχωριστά. 
Συνάντηση με το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να του κοινοποιήσουμε τις θέσεις και τις αποφάσεις μας, με μοναδικό σκοπό να τις υιοθετήσει το Δημοτικό Συμβούλιο και να βάλει στις απαιτήσεις του το ακαδημαϊκό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Κάλεσμα σε συνάντηση-διάλογο με το ΔΣ του Συλλόγου Σπουδαστών ΤΕΙ Αμαλιάδας. Τέλος, νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση μέσα στη νέα εβδομάδα.

Στηρίζουμε τις κινήσεις ακτιβισμού των "INFOMMNYMOYS". Όλοι μαζί ο καθένας από όπου μπορεί, να αναδείξουμε το ακαδημαϊκό πρόβλημα, την αντίθεση μας και τις προτάσεις μας.

Οι σπουδαστές καλούνται ακόμα και τώρα, με όση δύναμη διαθέτουν, να συνεχίσουν να δίνουν τα μαθήματα που πρέπει για την Εξεταστική τους.

Για το Λαό του Πύργου και για τις ανάγκες των Σπουδαστών, να παραμείνουν τα δύο Τμήματα στην πόλη τους.

Όμως επιτέλους να μεριμνήσει η πόλη του Πύργου, να δώσει ότι χρωστάει στους Σπουδαστές. Δώσαμε πάρα πολλά  τόσα χρόνια. Ζητάμε υποδομές και διασφαλισμένους τίτλους Σπουδών.

Προτείνουμε: Ο Σύλλογος Σπουδαστών σε συνεργασία με τους καθηγητές του τμήματος, να δημιουργήσουν άμεσα συλλογή από εργασίες, πτυχιακές, επιτυχίες και διακρίσεις των δύο Τμημάτων και να τις δημοσιεύσουν-κοινοποιήσουν-γνωστοποιήσουν σε όλους τους αρμόδιους και το Λαό της Ηλείας.

Όλοι μαζί στον Αγώνα με τα δίκαια αιτήματα μας.

Αγώνας διαρκείας για να νικήσουμε!

Φτάνει πια! Ή τώρα η ποτέ.

Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Πύργου

[Πληροφορική & ΜΜΕ, Μουσειολογία Μουσειογραφία κ Σχεδ. Εκθέσ.]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου