Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

Τι προβλέπει το σχέδιο ΑΘΗΝΑ για την Αθήνα..!

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ημερομηνία: 30/1/2013
Συγγραφέας: εφημερίδα ΕΘΝΟΣ


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κατεύθυνση στην οποία κινείται το σχέδιο «Αθηνά» για τα ιδρύματα που εδρεύουν στην πρωτεύουσα είναι η εξής:
- Μειώνονται σε 3 από 7 τα πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Αθήνα.
- Συνεχίζουν να λειτουργούν αυτόνομα το ΕΜΠ και το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
- Δημιουργείται ένα υπερπανεπιστήμιο, το οποίο θα συντονίζει το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Οικονομικό, το Γεωπονικό, το Πάντειο και το Χαροκόπειο. Και τα πέντε αυτά ιδρύματα θα διατηρήσουν τον τίτλο τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Έθνος», είναι πιθανό να υπάρξει και ένα τεχνολογικό ίδρυμα στην Αθήνα, το οποίο θα συντονίζει σε διοικητικό και εκπαιδευτικό επίπεδο τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.
Eπίσης, δημιουργείται ένα υπερπανεπιστήμιο το οποίο θα συντονίζει το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Οικονομικό, το Γεωπονικό, το Πάντειο και το Χαροκόπειο. Και τα πέντε αυτά ιδρύματα θα διατηρήσουν τους τίτλους τους.
Επίσης οι υποδομές των Ιδρυμάτων (αμφιθέατρα, εργαστήρι κλπ) θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και από φοιτητές άλλων πανεπιστημίων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου