Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

ΤΕΙ Ηπείρου: Λουκέτο έβαλαν εδώ και μια εβδομάδα οι φοιτητικές λέσχες.

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ημερομηνία: 17/1/2012
Συγγραφέας: εφημερίδα Ριζοσπάστης 


ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ
Λουκέτο έβαλαν εδώ και μια εβδομάδα οι φοιτητικές λέσχες
Χωρίς φαγητό χιλιάδες σπουδαστές

Σε αναστολή της λειτουργίας τους εδώ και μια εβδομάδα οδηγήθηκαν τα 4 εστιατόρια του ΤΕΙ Ηπείρου, στην έδρα του Ιδρύματος (Αρτα) και στα παραρτήματά του (Γιάννενα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα), εξαιτίας των ασφυκτικών οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει το Ιδρυμα από την πολιτική συνεχιζόμενης σφαγής των κρατικών δαπανών, οι οποίες θυσιάζονται μαζί με άλλες κοινωνικές δαπάνες στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου αφήνοντας έτσι χωρίς σίτιση και ενόψει εξεταστικής τους σπουδαστές.

Στα πλαίσια της πολιτικής αυτής, λιτότητας για την εργατική τάξη και τα παιδιά της, προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την ανάδοχο εταιρεία που θα αναλάβει εκ νέου τη σίτιση, με δυσμενέστερους όμως όρους για τους σπουδαστές, αφού το διαθέσιμο κονδύλι για τη σίτιση του Ιδρύματος είναι μειωμένο κατά 600.000 ευρώ συγκριτικά με πέρσι. Συγκεκριμένα προκρίνεται να διατεθούν για τη σίτιση 1.100.000 ευρώ από 1.700.000 ευρώ πέρσι. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των σπουδαστών που θα δικαιούνται δωρεάν σίτιση θα μειωθεί ακόμη περισσότερο. Η μείωση αυτή υπολογίζεται στο 30% περίπου αυτών που έλαβαν κάρτα σίτισης τον προηγούμενο χρόνο.
Στο φόντο της μείωσης των κονδυλίων αυτών και της πρόσβασης κατά συνέπεια των σπουδαστών στη δωρεάν σίτιση, ο διαγωνισμός για το ποιος ιδιώτης θα επικρατήσει και θα έχει το πάνω χέρι για τη σίτιση των σπουδαστών, έχει μπλοκάρει για την ώρα, σύμφωνα με τη διοίκηση του Ιδρύματος, αφού κατατέθηκε προσφυγή στα δικαστήρια από ανταγωνίστρια εταιρεία.
Τα «σπασμένα» από το αλισβερίσι και τον ανταγωνισμό των εταιρειών για τη σίτιση, σε συνδυασμό με τον περιορισμό των δαπανών για τη φοιτητική μέριμνα συνολικά, καλούνται να πληρώσουν για ακόμη μια φορά οι σπουδαστές για να καλύψουν ακόμη και στοιχειώδεις βασικές ανάγκες, όπως είναι το φαγητό.
Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που κηρύσσεται παύση της δωρεάν σίτισης των σπουδαστών στο ΤΕΙ Ηπείρου. Από το περασμένο καλοκαίρι, στις 15 Ιούνη μέσα στην εξεταστική, είχε κλείσει η λέσχη στην Αρτα η οποία επαναλειτούργησε για 1,5 περίπου μήνα (τέλη Οκτώβρη και Νοέμβρη) για να ξανακλείσει εκ νέου από τις γιορτές μέχρι σήμερα. Σίτιση με δόσεις...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου