Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

Προσαγωγές 28 φοιτητών..γιατί πήγαν να διαμαρτυρηθούν.!!

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ημερομηνία: 18/1/2012
Συγγραφέας: Φοιτητική Ενημέρωση


prosagogi-fititon-450.jpg
Στην προσαγωγή 28 φοιτητών προχώρησε χθες αργά το απόγευμα ομάδα αστυνομικών εντός του χώρου του Ιόνιου Πανεπιστημίου.
Είχε προηγηθεί κίνηση των φοιτητών του τμήματος ξένων γλωσσών, μετάφρασης & διερμηνείας, οι οποίοι παρέμειναν στο κτήριο της Ι. Ακαδημίας από το μεσημέρι, μετά την τελετή της ορκωμοσίας νέων πτυχιούχων του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Σκοπός τους ήταν να διαμαρτυρηθούν για την περικοπή του αποκαλούμενου και 6μηνου εξωτερικού, που προβλέπεται για τους φοιτητές του τμήματος, καθιερωμένο από την ίδρυσή του. Ζήτησαν να μιλήσουν με την πρύτανη και εκείνη, σύμφωνα με μαρτυρίες φοιτητών, αρνήθηκε.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η ίδια η κα Σαλλή ζήτησε την άρση του ασύλου, που σύμφωνα με τους φοιτητές ήταν αδικαιολόγητη, καθώς οι ίδιοι δεν άσκησαν σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε μορφής βία, δεν έκαναν κατάληψη του χώρου αφού κόσμος μπαινόβγαινε κανονικά, δεν έκαναν ζημιές ή βιαιοπραγίες και δεν απείλησαν κανέναν.
Από την πλευρά της η κα Σαλλή αρνείται κατηγορηματικά ότι η ίδια και οι πρυτανικές αρχές προκάλεσαν την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.
Όπως επιβεβαιώνει και η Αστυνομία, η αρχική προσέλευση των Αστυνομικών δυνάμεων εντός του πανεπιστημίου έγινε νωρίς το μεσημέρι μετά από τηλεφώνημα γονιού επειδή μικρή ομάδα φοιτητών επιχείρησε να αναρτήσει πανό διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας φοιτητών που ήταν εκείνη την ώρα σε εξέλιξη. Υπήρξε λεκτικός διαπληκτισμός με γονείς και τελικά οι φοιτητές δεν σήκωσαν το πανό, ωστόσο, έμειναν στο κτίριο απαιτώντας να δουν την κα Σαλλή. Αυτή τους παρέπεμψε σε συνάντηση κάποια στιγμή την άλλη εβδομάδα με αποτέλεσμα η ίδια να φύγει αλλά οι φοιτητές, όχι.
Οι προσαγωγές έγιναν, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν μερικές ώρες μετά οι φοιτητές εξακολουθούσαν να αρνούνται να φύγουν από το χώρο αν δεν τους δεχθεί πρώτα η Πρύτανης, και οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν στους επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης που παρέμενε εντός και εκτός κτιρίου.
Σχετικά με το συμβάν, η ΕΛΑΣ παραπέμπει σε δελτίο τύπου που θα εκδοθεί εν ευθέτω χρόνω.

Στο μεταξύ σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ασφάλειας, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των φοιτητών πραγματοποίησαν χθες το βράδυ εκπρόσωποι της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.
Σε βάρος των φοιτητών σχηματίζεται δικογραφία ενώ αργά το βράδυ αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή της Εισαγγελέως. Ακόμα δεν έχει, πάντως, διευκρινιστεί αν επρόκειτο για προσαγωγές ή συλλήψεις, αν θα ασκηθεί δίωξη και θα οριστεί δικάσιμος.

Η Αστυνομία αναφέρει μόνο ότι μόνη κατηγορία που απευθύνθηκε στους φοιτητές ήταν αυτή της «διατάραξης οικογενειακής ειρήνης».

Οι εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ υπογραμμίζουν ότι δεν υπήρξε καμία ακραία συμπεριφορά από πλευράς φοιτητών, άσκηση βίας, προπηλακισμός, ύβρεις ή κατάληψη και πως κατά τη διάρκεια παρουσίας αστυνομικών εντός του χώρου της Πρυτανείας, οι φοιτητές ήταν πολύ συνεργάσιμοι.
Τέλος, το χθεσινό επεισόδιο χαρακτηρίζεται ως συνέχεια της κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ της πρυτανικής αρχής και της πλειονότητας των φοιτητικών συλλόγων. Οι σύλλογοι έχουν εξαπολύσει βολές κατά της διοίκησης του Πανεπιστημίου για πλήρη εναρμόνιση με τις πολιτικές των τελευταίων κυβερνήσεων με αποτέλεσμα την απαξίωση του ιδρύματος, την περικοπή μέχρις εσχάτων σε σίτιση και στέγαση των φοιτητών αλλά και σε μεγάλο κίνδυνο ακόμα και κλεισίματος τμημάτων του ιδρύματος. Επίσης, σημειώνεται πως πριν από δύο ημέρες, η φοιτητική παράταξη «Φάσμα» κατήγγειλε σπατάλη δημοσίου χρήματος από την πλευρά της κας Σαλλή.
Πληροφορίες: www.enimerosi.comwww.corfupress.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου