Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

Φοιτητική Ενημέρωση: ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!! Να που πάνε τα 31,5 δις από την δόση...

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 0 σχόλια

Φοιτητική Ενημέρωση: ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!! Να που πάνε τα 31,5 δις από την δόση...: ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ! ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΜΕ ΤΑ 31,5 ΔΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ: - 24,8 δις στις τράπεζες  - 4,6 δις στην αποπληρωμή τοκοχρεολυσίων  - 2 δις εξό...

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!! Να που πάνε τα 31,5 δις από την δόση!!

0 σχόλια

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ! ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΜΕ ΤΑ 31,5 ΔΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ:
- 24,8 δις στις τράπεζες 
- 4,6 δις στην αποπληρωμή τοκοχρεολυσίων 
- 2 δις εξόφληση εντόκων γραμματίων 
Με τα 100 εκ. που απομένουν θα πρέπει να πληρωθούν ΕΟΠΠΥ, προμηθευτές,ΟΤΑ.

Για Μισθούς και συντάξεις ούτε λόγος!

Όμως παίρνουν μέτρα 9,5 δις κόβοντας από μισθούς και συντάξεις.σε οδηγούν στην φτώχεια, την εξαθλίωση,την ανεργία..ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙΣ;; ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ!!!

Σύλλογοι ΔΕΠ VS ΠΟΣΔΕΠ!

0 σχόλια

Εκτυπώσιμη μορφήSend to friendPDF version
panepistimia.jpg
Μπαϊράκι κατά της ηγεσίας της ΠΟΣΔΕΠ σηκώνουν ένας-ένας οι Σύλλογοι μελών ΔΕΠ των Πανεπιστημίων της χώρας ενώ ταυτόχρονα προχωρούν σε οριζόντιο συντονισμο για το επόμενο διάστημα.
Σε μια προσπάθεια να ανατρέψει το κλίμα η ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ εξέδωσε χθες ανακοίνωση με την οποία καλεί τα μέλη της να στηρίξουν και να συμμετασχουν στις εκλογές των Ιδρυμάτων όπως ορίζονται από τον νόμο Διαμαντοπούλου.
Μετά την απόφαση του Συλλόγου μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ και ο Σύλλογος μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία  αναφέρει πως θα επιμείνει στην μη εφαρμογή και την κατάργηση των νόμων 4009/11 και 4076/12 και καλεί όλους τους διδάσκοντες στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου να μη συμμετέχουν ή νομιμοποιήσουν με οποιαδήποτε ιδιότητα (του υποψηφίου, μέλους εφορευτικής επιτροπής ή απλού ψηφοφόρου) στη διαδικασία εκλογής των «εσωτερικών μελών» του Συμβουλίου Ιδρύματος. "Στις 24/10 και στις 29/10 και σε κάθε άλλη μέρα προκήρυξης των εκλογών, με οποιοδήποτε τρόπο, αγωνιζόμαστε για την παρεμπόδιση των εκλογών σε συντονισμό με την υπόλοιπη πανεπιστημιακή κοινότητα" προσθέτει.
"Με τον απεργιακό μας αγώνα μπορέσαμε να περάσουμε από την απόγνωση στη συλλογική δράση και διεκδίκηση για το μέλλον του Πανεπιστημίου Αιγαίου" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος μελών ΔΕΠ του Παν. Αιγαίου.
Υπενθυμίζεται πως ο Σύλλογος μελών ΔΕΠ του Παν. Αιγαίου το προηγούμενο διάστημα πραγματοποίησε απεργιακές κινητοποιήσεις και πέτυχε να εξασφαλίσει πιστώσεις για τους συμβασιούχους διδάσκοντες με βάση το ΠΔ407/80.
"Δείχνει αυτό ότι η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη, η αποφασιστικότητα, η ενότητα φέρνουν αποτέλεσμα. Σε αυτό συνέβαλαν όλες οι δράσεις που ξεδιπλώθηκαν με τη συμμετοχή και την πρωτοβουλία των μελών του Συλλόγου αλλά και άλλων κομματιών της πανεπιστημιακής κοινότητας: ανοιχτές συνελεύσεις της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, ενημερώσεις βουλευτών, ερωτήσεις προς το Υπουργείο Παιδείας, συνεντεύξεις σε τοπικά και εθνικά ΜΜΕ" αναφέρει.
"Σήμερα, με έμπνευση και ελπίδα από την πρώτη νίκη που πέτυχε η συλλογική μας δράση, αλλά και γνωρίζοντας ότι ο δρόμος του αγώνα θα είναι μακρύς συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να καλυφθούν όλες οι αναγκαίες λειτουργικές ανάγκες του Ιδρύματος (διορισμοί όλων των μελών ΔΕΠ, ΕΤΕΠ, ΕΕΔΙΠ, σίτιση, στέγαση, συγγράμματα)" επεσημαίνει.
Ακόμη τονίζει πως στηρίζει τις φοιτητικές κινητοποιήσεις για δημόσια και δωρεάν παιδεία, βρίσκεται στο πλευρό των διοικητικών υπαλλήλων στο αγώνα τους ενάντια στις παραλλαγές της εφεδρείας, τα ενδεχόμενα απολύσεων, τις νέες μισθολογικές μειώσεις και συμπαραστέκεται στον αγώνα και τις διεκδικήσεις των συμβασιούχων εργαζομένων του Ιδρύματος και διεκδικεί μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους απασχολουμένους στο ίδρυμα, εργασιακή αξιοπρέπεια, αξιοκρατία και διαφάνεια στις προσλήψεις.
Τέλος ο Σύλλογος συμμετέχει στην πανεργατική απεργία στις 18/10, καθώς και στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα προκηρυχθούν κατά τις ημέρες κατάθεσης και ψήφισης των νέων μέτρων, στις 24/10 και 29/10, ημέρες διεξαγωγής για το Συμβούλιο Ιδρύματος, προκηρύσσει απεργία και μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τη ματαίωσή τους.
K.M alterthess.gr

Θυελλώδεις διαδηλώσεις στην Ιταλία από καθηγητές και μαθητές

0 σχόλια


Χιλιάδες καθηγητές και μαθητές κατέβηκαν την Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου, σε μαζικές και μαχητικές διαδηλώσεις στη Ρώμη, το Μιλάνο και το Τορίνο.
Η συνδικαλιστική ένωση των καθηγητών κάλεσε σε απεργία και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί. Παράλληλα με τους καθηγητές διαδήλωσαν μαθητές και φοιτητές.
Στη Ρώμη η διαδήλωση των μαθητών κατέληξε έξω από το υπουργείο Παιδείας.
Δείτε τις φωτογραφίες
Ρώμη
Ρώμη

Roma
Roma

Milano

Milano

Milano
Milano

Torino
Torino

Torino

ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ: Απεργία την ημέρα των εκλογών για την ανάδειξη του Συμβουλίου του ΕΚΠΑ

0 σχόλια


Σε απεργία κατά τις ημέρες διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη του Συμβουλίου του ΕΚΠΑ (Δευτέρα 22 Οκτωβρίου και Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012, σε περίπτωση επαναληπτικής ψηφοφορίας), αποφάσισαν οι καθηγητές της Φιλοσοφικής Σχολής .Ειδικότερα η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αθηνών , έχει ως εξής:
Την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. με θέμα τον καθορισμό της στάσης του Συλλόγου απέναντι στις προκηρυχθείσες εκλογές για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α. Αφού συζητήθηκε εκτενώς το θέμα, η Γ.Σ. αποφάσισε τα παρακάτω:
Επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την εδώ και πολύ καιρό διατυπωμένη και τεκμηριωμένη αντίθεση του Συλλόγου στους νόμους 4009/11 («Νόμος Διαμαντοπούλου») και 4076/12 («Νόμος Αρβανιτόπουλου»), οι οποίοι καταργούν τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του Πανεπιστημίου και το μεταλλάσσουν σε υποβαθμισμένο κέντρο μεταλυκειακής εκπαίδευσης που θα λειτουργεί με αυταρχισμό και στυγνή λογική χρηματοοικονομικού και τεχνοκρατικού τύπου. Ο Σύλλογός μας με συνέπεια και ευθύνη απέναντι στους φοιτητές και την κοινωνία συνεχίζει τον αγώνα του για την προάσπιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου.
Διαμαρτύρεται εντονότατα για τον αιφνιδιαστικό και αντιακαδημαϊκό τρόπο με τον οποίο προκηρύχτηκαν από το Πρυτανικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Π.Α. οι εκλογές για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου μας, και μάλιστα ενώ οι πρυτανικές αρχές μέχρι και πριν από λίγες μέρες δήλωναν την αντίθεσή τους στους νόμους 4009/11 και 4076/12 και διατράνωναν την απόφασή τους να προστατέψουν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο.
Καλεί τα μέλη του Συλλόγου να μελετήσουν ξανά τον νόμο 4076/12 και να σταθμίσουν προσεκτικά τη στάση τους κατά τις επερχόμενες εκλογές (αν θα υποβάλουν υποψηφιότητα, αν θα συμμετάσχουν σε εφορευτικές επιτροπές και αν θα προσέλθουν στην ψηφοφορία), αφού λάβουν σοβαρά υπόψιν τους ότι πρόκειται για μία πολύ σημαντική απόφαση η οποία θα έχει σοβαρότατες συνέπειες για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, τους φοιτητές, τους διδάσκοντες και τους εργαζόμενους σε αυτό.
Καλεί τα μέλη του Συλλόγου σε απεργία κατά τις ημέρες διεξαγωγής των εκλογών (Δευτέρα 22 Οκτωβρίου και Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012, σε περίπτωση επαναληπτικής ψηφοφορίας).
Καλεί τα μέλη του Συλλόγου σε ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας στα ορισθέντα εκλογικά κέντρα κατά τις ανωτέρω ημέρες διεξαγωγής των εκλογών.

Απεργία τέλος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου..Σχόλιο του blog μας!

0 σχόλια


ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 12/10/2012
Ενωθήκαμε, αγωνιστήκαμε, νικήσαμε, συνεχίζουμε!
Με τον απεργιακό μας αγώνα μπορέσαμε να περάσουμε από την απόγνωση στη συλλογική δράση και διεκδίκηση για το μέλλον του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ο απολογισμός της κινητοποίησης είναι σημαντικός. Πετύχαμε μια πρώτη σημαντική νίκη, καθώς εξασφαλίσαμε πιστώσεις για τους συμβασιούχους διδάσκοντες με βάση το ΠΔ407/80. Δείχνει αυτό ότι η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη, η αποφασιστικότητα, η ενότητα φέρνουν αποτέλεσμα.

Σε αυτό συνέβαλαν όλες οι δράσεις που ξεδιπλώθηκαν με τη συμμετοχή και την πρωτοβουλία των μελών του Συλλόγου αλλά και άλλων κομματιών της πανεπιστημιακής κοινότητας: ανοιχτές συνελεύσεις της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, ενημερώσεις βουλευτών, ερωτήσεις προς το Υπουργείο Παιδείας, συνεντεύξεις σε τοπικά και εθνικά ΜΜΕ.

Σήμερα, με έμπνευση και ελπίδα από την πρώτη νίκη που πέτυχε η συλλογική μας δράση, αλλά και γνωρίζοντας ότι ο δρόμος του αγώνα θα είναι μακρύς:
- Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να καλυφθούν όλες οι αναγκαίες λειτουργικές ανάγκες του Ιδρύματος (διορισμοί όλων των μελών ΔΕΠ, ΕΤΕΠ, ΕΕΔΙΠ, σίτιση, στέγαση, συγγράμματα).
-      Επιμένουμε αταλάντευτα στην πάλη για να μην εφαρμοστούν και να καταργηθούν οι νόμοι 4009/11 και 4076/12. Καλούμε όλους τους συναδέλφους διδάσκοντες στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου να μη συμμετέχουν ή νομιμοποιήσουν με οποιαδήποτε ιδιότητα (του υποψηφίου, μέλους εφορευτικής επιτροπής ή απλού ψηφοφόρου) στη διαδικασία εκλογής των «εσωτερικών μελών» του Συμβουλίου Ιδρύματος. Στις 24/10 και στις 29/10 και σε κάθε άλλη μέρα προκήρυξης των εκλογών, με οποιοδήποτε τρόπο, αγωνιζόμαστε για την παρεμπόδιση των εκλογών σε συντονισμό με την υπόλοιπη πανεπιστημιακή κοινότητα.
-      Επιμένουμε στην αντίθεσή μας στο «σχέδιο Αθηνά» και κάθε προσπάθεια συρρίκνωσης της Ανώτατης Εκπαίδευσης και υπονόμευσης των περιφερειακών πανεπιστημίων.
- Αγωνιζόμαστε, μαζί με το εργατικό κίνημα, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και τα μνημόνια.
- Οικοδομούμε το κοινό αγωνιστικό μέτωπο με τα άλλα κομμάτια της πανεπιστημιακής κοινότητας, οργανώνουμε κοινές εκδηλώσεις, συζητήσεις, κινητοποιήσεις:
Στηρίζουμε τις φοιτητικές κινητοποιήσεις για δημόσια και δωρεάν παιδεία και συμπορευόμαστε μαζί τους για την ικανοποίηση των άμεσων αιτημάτων τους που αφορούν σίτιση στέγαση, συγγράμματα. Παράλληλα, καταδικάζουμε την απαράδεκτη ενέργεια «στοχοποίησης» αγωνιστή φοιτητή στο Τμήμα Κοινωνιολογίας.
- Είμαστε στο πλευρό των διοικητικών υπαλλήλων στο αγώνα τους ενάντια στις παραλλαγές της εφεδρείας, τα ενδεχόμενα απολύσεων, τις νέες μισθολογικές μειώσεις.
- Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα και τις διεκδικήσεις των συμβασιούχων εργαζομένων του Ιδρύματος και διεκδικούμε και εμείς μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους απασχολουμένους στο ίδρυμα, εργασιακή αξιοπρέπεια, αξιοκρατία και διαφάνεια στις προσλήψεις.
- Συμπαραστεκόμαστε στο συνάδελφο Δ. Πατέλη από το Πολυτεχνείο Κρήτης που διώκεται στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο για την έκφραση της γνώμης του και απαιτούμε την άμεση  παύση της διαδικασίας πειθαρχικής δίωξης και την απαλλαγή του από το απαράδεκτο κατηγορητήριο. Συμπαραστεκόμαστε στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας σε όλη την Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Ιωάννινα, Κρήτη) που διώκονται για την πολιτική τους δράση και για τον αγώνα τους για δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Μεγάλα στοιχήματα από εδώ και πέρα είναι:
o     Να κατοχυρωθεί στην πράξη η αγωνιστική ενότητα των φοιτητών, των διοικητικών, των ΕΤΕΠ, των ΕΕΔΙΠ, των συμβασιούχων και των τοπικών κοινωνιών. 
o     Να συνδέσουμε τους αγώνες μας με τους εργαζομένους στην κοινή πάλη για ανατροπή των πολιτικών και των μέτρων που εξαθλιώνουν τον μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, τόσο σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
o     Να συντονιστούμε με τους υπόλοιπους συλλόγους ΔΕΠ στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Συνάντησης Συλλόγων ΔΕΠ.

Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζουμε την αγωνιστική μας κινητοποίηση με τους ακόλουθους τρόπους:
·         Συμμετέχουμε στην πανεργατική απεργία στις 18/10, καθώς και στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα προκηρυχθούν κατά τις ημέρες κατάθεσης και ψήφισης των νέων μέτρων.
·         Στις 24/10 και 29/10, ημέρες διεξαγωγής για το Συμβούλιο Ιδρύματος, προκηρύσσουμε απεργία και μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τη ματαίωσή τους.
·         Συντονιζόμαστε με τους υπόλοιπους Συλλόγους ΔΕΠ ως προς την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, καθώς και συνολικά με το εργατικό κίνημα.
·         Επιμένουμε στην ενημέρωση, στην ευαισθητοποίηση, στη συγκρότηση κοινού μετώπου αγώνα μέσα και έξω από το Πανεπιστήμιο.

Σχόλιο μας: Συγχαρητήρια για την νίκη των ΔΕΠ, αλλά κερδήθηκε μια μάχη όχι ο πόλεμος...Και καλά είναι να μην θριαμβολογειτε.. γιατί ο φοιτητής που τόσο καιρό ζητούσαμε σύστρατευση συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα..Τι κάνατε που οι φοιτητές πληρώνουν τα μεταφορικά, την σίτιση...Τι κάνατε για τους 70 φοιτητές στην Χίο και τους 100 στην Σάμο που τους πετάνε απο τις εστίες..Τι θα πείτε σε τόσα παιδιά που παρατάνε το ΑΕΙ γιατί δεν βγαίνουν οι λεφτά;;; Τι θα πείτε αύριο στους φοιτητές σας όταν θα πρέπει να πληρώνουν τα συγγράμματα τους που εσείς θα τους βάζετε να πέρνουν; 
 Κόψτε λοιπόν τα παρτάκια και σκύψτε πάνω από τους φοιτητές σας..! Γιατί αύριο θα βγείτε στο δρόμο μόνο για την τσέπη σας!Σταματήστε να αντιμετωπίζουν κάποιοι καθηγητάδες τους φοιτητές σαν τον αυτόν που θα τους φάει την καρέκλα και μετά ασχολείστε και με αλλα!!

Κρήτη : Οι φοιτητές ζητούν δωρεάν σίτιση για όλους

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 0 σχόλια

Σύσσωμα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κρήτης συμμετέχουν σε κατάληψη των χώρων σίτισης με σκοπό να διεκδικήσουν δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές ανεξάρτητα από οικονομικά κριτήρια.

Οι φοιτητές κατέλαβαν τα ταμεία των εστιών σίτισης έτσι οι φοιτητές έπαιρναν φαγητό μόνο με την ένδειξη του πάσο. Οι Πρυτάνεις των ιδρυμάτων διέταξαν να μείνουν οι εστίες για δύο ημέρες κλειστές.

με πληροφορίες από το neolaia.gr

Αποχή και την άλλη εβδομάδα στο ΤΕΙ Αθήνας!!

0 σχόλια


ια τα αιτήματα διαβάστε παρακάτω τις παρακάτω ανακοινώσεις:
1Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Εκπαιδευτικό, Διοικητικό και Ειδικό Τεχνικό Προσωπικό του ΤΕΙ Αθήνας βρισκόμαστε για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα σε κινητοποιήσεις, με αποχή από το Εκπαιδευτικό και Διοικητικό έργο και απεργίες.
Οι εργαζόμενοι στα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι μπροστά στην πλήρη ανατροπή των σχέσεων εργασίας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στη διάλυση της παιδείας, στην κατάλυση του δημόσιου χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών καθώς και στην πλήρη οικονομική και πολιτιστική κατάρρευση της ελληνικής κοινωνίας.
Αγωνιζόμαστε:
 για δημόσια και δωρεάν παιδεία και
 για να μην κατατεθούν, ψηφιστούν και εφαρμοστούν τα μέτρα που επιβάλλουν Τρόικα – Κυβέρνηση - Δανειστές και Αγορές
Η κινητοποίησή μας στο ΤΕΙ είναι μέρος των συνεχιζόμενων αγώνων όλων των εργαζομένων, εκπαιδευτικών, ανέργων, φοιτητών και συνταξιούχων. Αγωνιζόμαστε για τη ζωή μας, την αξιοπρέπειά μας, το μέλλον των παιδιών μας και τη δημοκρατία στον τόπο μας.
Η συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συλλόγων Εργαζομένων του ΤΕΙ Αθήνας
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Συλλόγων Εργαζομένων του ΤΕΙ Αθήνας
2Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Εκπαιδευτικό Προσωπικό του ΤΕΙ Αθήνας ύστερα από διαδοχικές αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων βρίσκεται σε συνεχείς κινητοποιήσεις, με αποχή από το Εκπαιδευτικό Έργο και απεργίες από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται και οι Σύλλογοι του Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού και του Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙ Αθήνας, που με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης 3/10/2012 αποφάσισαν κατάληψη των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΤΕΙ Αθήνας.

Όπως τονίζεται στις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων όλων των φορέων του ΤΕΙ Αθήνας οι εργαζόμενοι στα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα δεν μπορούν να μένουν αδιάφοροι στο συνεχιζόμενο στραγγαλισμό της κοινωνίας και των εργαζομένων με το νέο οικονομικά μέτρα, μπροστά στην πλήρη ανατροπή των σχέσεων εργασίας, μπροστά στη φτωχοποίηση όλο και μεγαλύτερων στρωμάτων του λαού, μπροστά στη διάλυση της παιδείας, της κοινωνικής ασφάλισης, της κοινωνικής μέριμνας, μπροστά στη πλήρη οικονομική και πολιτιστική κατάρρευση της Ελληνικής κοινωνίας.
Τονίζεται εμφαντικά ότι θα συνεχίσουν ενωμένοι τον αγώνα με πείσμα και αποφασιστικότητα ενάντια στον απύθμενο κατήφορο.
- Ενώνουν τη φωνή τους με όλους τους άλλους εργαζόμενους ενάντια στο συνεχή στραγγαλισμό της Ελληνικής Κοινωνίας και του λαού, στη συνεχιζόμενη ραγδαία υποβάθμιση της ζωής τους.
- Αγωνίζονται ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλουν ΕΕ – Τρόικα – Κυβέρνηση, δανειστές και αγορές.
- Αγωνίζονται να ανατραπεί η τρέχουσα οικονομική πολιτική που υποβαθμίζει την Εκπαίδευση, την Υγεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, που διαλύει τον κοινωνικό ιστό.
- Αγωνίζονται ενάντια στην επιχειρούμενη ποικιλότροπα, ηθική, μισθολογική, κοινωνική απαξίωση των Εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και στην περαιτέρω υποβάθμιση της ήδη δεινής μισθολογικής κατάστασής τους.
- Αγωνίζονται για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης. Ο Νόμος πλαίσιο είναι απορριπτέος διότι οι θεσμικές αλλαγές που εισάγει οδηγούν στην αντίθετη κατεύθυνση.
- Αγωνίζονται για υψηλό επίπεδο σπουδών και για πτυχία με αντίκρισμα. Για αποφοίτους με αξιοπρεπή εργασία.
- Αγωνίζονται ενάντια στις μειώσεις στην κοινωνική μέριμνα των φοιτητών, οι οποίες είναι δραματικές και καταστροφικές, αν λάβει κανείς υπόψη τη σημερινή κατάσταση και θέση της ελληνικής οικογένειας.
- Χαιρετίζουν και συστρατεύονται με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα υπόλοιπα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της χώρας.
Στη Συνέλευση του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΙ Αθήνας που πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτώβρη 2012 αποφασίστηκε:
• Αποχή από το Εκπαιδευτικό έργο την Πέμπτη και Παρασκευή 11-12 Οκτωβρίου 2012.
• Απεργία τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 και αποχή από τις εκλογές για το Συμβούλιο Διοίκησης του Ιδρύματος που έχουν προγραμματιστεί για την ίδια μέρα.
• Συστράτευση με τους άλλους Συλλόγους του και τους φορείς ΤΕΙ Αθήνας.
• Συμμετοχή στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που θα ανακοινωθούν.
• Κοινοποίηση των αποφάσεων της ΟΣΕΠ – ΤΕΙ και μέσω της ΟΣΕΠ – ΤΕΙ σε όλους τους Συλλόγους όλων των ΑΕΙ και των Ερευνητών.
• Αποχή από το Εκπαιδευτικό Έργο και Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 12:00 στο Αμφιθέατρο Πληροφορικής .
Η συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συλλόγων Εργαζομένων του ΤΕΙ Αθήνας
esos.gr

ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ!! Η ΠΟΣΔΕΠ ΖΗΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ Σ.Ι

0 σχόλια


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΔΕΠ
Επειδή η χώρα βρίσκεται στη σοβαρότερη και βαθύτερη κρίση από δεκαετίες, το Ελληνικό Πανεπιστήμιο και οι Λειτουργοί του οφείλουν να υπερβούν το συντομότερο δυνατόν την εσωστρεφή περιδίνηση την οποία βιώνουν την παρούσα δεκαετία και τη θεσμική διάλυση της τελευταίας περιόδου.
Οι εκλογικές διαδικασίες για τα Συμβούλια Ιδρύματος πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν αναδεικνύοντας ως Συμβούλους τα πλέον δημιουργικά ακαδημαϊκά στελέχη του κάθε Ιδρύματος. Η θετική αυτή εξέλιξη θα αποτελέσει το πρώτο καθοριστικό βήμα σε μια πορεία συνολικής αναβάθμισης του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου.
Καλούμε λοιπόν όλους και όλες τους και τις συναδέλφους μας να συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες σε όλα τα Ιδρύματα. Η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή θα ενισχύσει τα νέα Συμβούλια Ιδρύματος στην προσπάθεια αναβάθμισης των Πανεπιστημίων μας. Καλούμε επιπλέον όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας με την στάση τους να διασφαλίσουν την ομαλή και άψογη διεξαγωγή των εκλογών. Ακρότητες και αντιδημοκρατικές πράξεις, όπως αυτές που βιώσαμε την περασμένη Άνοιξη- θα πλήξουν το κύρος του Δημόσιου Πανεπιστημίου δίδοντας έτσι ισχυρότατο άλλοθι στους επικριτές του και γενικότερα στέλνοντας πολύ αρνητικά μηνύματα στη νέα γενιά και τη έντονα χειμαζόμενη αυτή την εποχή ελληνική οικογένεια.
Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Μ. Σταυρακάκης
Καθηγητής Ε.Μ.Π. Η Γραμματέας
Ευγενία Μπουρνόβα
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ε.Κ.Π.Α.

Μετά την κατακραυγή για την στοχοποίηση φοιτητή νέα ανακοίνωση από το Δ.Σ.του τμήματος!

0 σχόλια

Μετά την κατακραυγή από φοιτητικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα αλλά και από πολλά site το Δ.Σ. του τμήματος Κοινωνιολογίας Μυτιλήνης επέστρεψε με νέα ανακοίνωση!

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 
<<ΝΙΚΟΣ ΠΟΥΛΑΝΤΖΑΣ>>


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ.







       Ο Πρόεδρος                                                                   Η Γενική Γραμματέας
Τσούλος Κωνσταντίνος                                                           Πάττα Νικολίτσα

Στο πειθαρχικό 12 φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης

0 σχόλια


Στο πειθαρχικό 12 φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης
Στο πειθαρχικό συμβούλιο παραπέμπουν οι καθηγητές του τμήματoς Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης 12 φοιτητές με τις κατηγορίες της παρεμπόδισης της ομαλής λειτουργίας του πανεπιστημίου και συμπεριφορά που δεν συνάδει με το ακαδημαϊκό ήθος.
Ψήφισμα αναφορικά με την υπόθεση της παραπομπής τους εξέδωσε ο σύλλογος φοιτητών τμήματος Φυσικής χαρακτηρίζοντας τις διώξεις των νεαρών ως πολιτικές και ζητώντας την απαλλαγή τους. 

Στο ψήφισμα αναφέρεται:

10/10/2012
-Αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης
-Έλλειψη διδακτικού προσωπικού
-Μόνο 350 φοιτητές δικαιούνται δωρεάν σίτιση.
-Μόνο 50 φοιτητές δικαιούνται να μείνουν στην εστία.
-Οι τιμές των καθημερινών μεταφορών είναι απαγορευτικές
και πολλοί φοιτητές διακόπτουν τις σπουδές τους για οικονομικούς λόγους
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, το μόνο μέλημα των καθηγητών του Φυσικού είναι να περάσουν από πειθαρχικό 12 φοιτητές, ανασύροντας την υπόθεση αυτή ένα χρόνο μετά τα γεγονότα, επειδή ουσιαστικά αγωνίζονται για να αλλάξουν την παραπάνω κατάσταση
Οι κατηγορίες είναι
α)Παρεμπόδιση της ομαλής λειτουργίας του πανεπιστημίου
β)Συμπεριφορά η οποία δεν συνάδει με το ακαδημαϊκό ήθος.

Η πραγματικότητα
Βρισκόμαστε μπροστά στην ψήφιση ενός ακόμη πακέτου μέτρων από την τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) η οποία έρχεται να αποτελειώσει ότι άφησαν όρθιο οι προηγούμενες. Το πακέτο αυτό θα σημάνει το ολοκληρωτικό ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου της χώρας (νησιά, λιμάνια, ΟΠΑΠ, ΤΤ) και την κοινωνική εξόντωση ενός ολόκληρου λαού, την στιγμή που το 50% της ελληνικής κοινωνίας βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας και το 25% κάτω από τα όριο της ανέχειας. Σε αυτή την κατάσταση είναι προφανές ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία έννοια κοινωνικού κράτους, και αγαθά όπως η δημόσια υγεία και παιδεία οδεύουν ταχύτατα προς την διάλυση.
Από την τροχιά αυτή δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν και τα Πανεπιστήμια τα οποία βρίσκονται ένα βήμα πριν το κλείσιμο με προβλήματα όπως τις ελλείψεις διδακτικού και διοικητικού προσωπικού και την αδυναμία κάλυψης ακόμη και των βασικών αναγκών σίτισης και στέγασης των φοιτητών του. Μέσα σε αυτήν την κατάσταση αποσταθεροποίησης και ανακατατάξεων η λαϊκή οργή αυξάνεται και οι κοινωνικές αντιστάσεις ενισχύονται προκαλώντας τριγμούς στο αντίπαλο στρατόπεδο.
Το πολιτικό σύστημα στην προσπάθεια του να επιβιώσει καταστέλλει οποιαδήποτε αντίδραση, φιμώνει κάθε αντικρουόμενη φωνή και οδηγεί σε συνθήκες χουντοποίησης . Σε αυτό το κλίμα βλέπουμε το κέντρο της Αθήνας να περιφρουρείται στις τελευταίες λαϊκές κινητοποιήσεις, να απαγορεύεται κάθε συνάθροιση και να συλλαμβάνονται απρόκλητα από την αστυνομία διαδηλωτές με στημένες και διάτρητες κατηγορίες, ενώ και μέσα στο Πανεπιστήμιο διώκονται καθηγητές όπως ο Δ. Πατέλης από το Πολυτεχνείο Κρήτης επειδή ουσιαστικά εξέφρασε δημόσια την διαφωνία του στον νόμο Διαμαντοπούλου και τις πολιτικές επιλογές του Πρύτανη του Πολυτεχνείου.
Στο Φυσικό Κρήτης οι καθηγητές του τμήματος διώκουν 12 φοιτητές, καλώντας τους σε Πειθαρχικό Συμβούλιο, απειλώντας με αναστολές εξαμήνων, ένα χρόνο μετά, θέλοντας να στοχοποιήσουν στο πρόσωπο τους τον αγώνα μιας γενιάς που αρνείται να σταματήσει να ονειρεύεται. Είναι ξεκάθαρο ότι οι διώξεις αυτές είναι πολιτικές και έχουν ως στόχο την καταστολή οποιουδήποτε αγωνίζεται σήμερα. Είναι χρέος όλων μας ο αγώνας για δημοκρατία και αξιοπρέπεια, για δουλειά, ο αγώνας για να μην χρειαστεί να μεταναστεύσει εκείνο το ανθρώπινο και επιστημονικό δυναμικό που μπορεί να συμβάλλει στην αναγέννηση του τόπου, για να μην μετατραπεί η μόρφωση σε προνόμιο για λίγους.
Σε αυτόν τον αγώνα καλούμε κάθε συλλογικότητα, κάθε άτομο, όλο τον αγωνιζόμενο λαό να δείξει την έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράσταση του, απέναντι σε όσους επιλέγουν να καταστείλουν κάθε αγωνιζόμενη φωνή.
Καμία πολιτική δίωξη στους 12 φοιτητές του Φυσικού και στον καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, Δ. Πατέλη
Καταγγέλουμε τις πολιτικές διώξεις που καταργούν την ακαδημαϊκή ελευθερία της έκφρασης

Να ποια είναι η αλήθεια για τα συγγράμματα!

0 σχόλια


Γραμματεία Αττικής
Δελτίο Τύπου
Να ποια είναι η αλήθεια για τα συγγράμματα!

Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησε ο σπουδαστικός σύλλογος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Αθήνας την Τετάρτη 10 Οκτώβρη για την δωρεάν διανομή των συγγραμμάτων. Στη συνάντηση με το γενικό γραμματέα του υπουργείου αποκαλύφθηκαν τα σχέδια της κυβέρνησης για τα δωρεάν συγγράμματα.Πέρσι το κονδύλι ήταν 54εκατ. ευρώ αλλά φέτος «πρέπει να περικοπεί οπωσδήποτε» σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου.
Τα σενάρια που εξετάζονται είναι:
·       η αντικατάσταση του βιβλίου με το ηλεκτρονικό σύγγραμμα,
·       η διανομή σημειώσεων αντί για βιβλία,
·       οι φοιτητές να επιστρέφουν τα βιβλία των παλιότερων ετών για να ξαναμοιραστούν στους νεότερους
·       η επιβολή … εισοδηματικών κριτηρίων για τη δωρεάν διανομή συγγραμμάτων
Τελικά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου ομολόγησε ότι σχεδιάζουν την κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων.
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών προειδοποιεί: Ούτε να το σκέφτεστε! Κανένας φοιτητής και φοιτήτρια δεν θα πληρώσει για τα συγγράμματα του!

Απαίτησαν δωρεάν σίτιση

0 σχόλια


ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ - ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ
Απαίτησαν δωρεάν σίτιση

 
Με μαζικές κινητοποιήσεις στα εστιατόρια του ΤΕΙ του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου Κρήτης απάντησαν χτες το μεσημέρι φοιτητές και σπουδαστές ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών για δωρεάν σίτιση χωρίς διακρίσεις.

Συγκεκριμένα, στο ΤΕΙ Ηράκλειου σπουδαστές πραγματοποίησαν τρίωρο αποκλεισμό των ταμείων της λέσχης με αποτέλεσμα να σιτιστούν μόνο με την επίδειξη του πάσο κόντρα στους εκβιασμούς της διοίκησης του ΤΕΙ ότι σε περίπτωση κινητοποίησης και διατάραξης της διαδικασίας δε θα λειτουργήσει η λέσχη την επόμενη μέρα ώστε οι σπουδαστές να μη σιτιστούν για παραδειγματισμό. Μάλιστα η διοίκηση προκλητικά, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης των σπουδαστών, έδωσε εντολή να σταματήσουν να δίνουν φαγητό στους σπουδαστές. Η απάντηση ήταν άμεση με παράσταση διαμαρτυρίας στο συμβούλιο του ΤΕΙ αναγκάζοντάς τους να πάρουν πίσω την απόφαση αυτή.
Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Πρυτανείας η οποία προκλητικά έδωσε εντολή να κλείσουν οι λέσχες σίτισης του Πανεπιστημίου για χτες και σήμερα. Μια ακόμη απόδειξη της πλήρης σύμπλευσης της Πρυτανείας με την πολιτική της κυβέρνησης που δε διστάζει να την υπερασπιστεί με κάθε τρόπο και να εναντιωθεί στο αίτημα των φοιτητών για δωρεάν σίτιση.
Κινητοποίηση έγινε και στο Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά με παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!Παρέμβαση εισαγγελέα για την αναστολή λειτουργίας του ΑΠΘ!

0 σχόλια


authpanepistimio.jpg
Άμεση ήταν η αντίδραση της εισαγγελίας για την συμβολική αναστολή λειτουργίας του ΑΠΘ για δύο ημέρες με απόφαση της Συγκλήτου του ιδρύματος λόγω των εξαιρετικά δύσκολων προβλημάτων που αντιμετωπίζει.
Σύμφωνα με πληροφορίες μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα αναμένεται να ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση η οποία θα κρίνει αν τα μέλη της Συγκλήτου έχουν διαπράξει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.
Έκπληξη προκαλεί η άμεση επέμβαση της εισαγγελείας στο ΑΠΘ την ώρα που και άλλα πανεπιστήμια της χώρας έχουν προχωρήσει σε αναστολή λειτουργιάς λόγω των σοβαρότατων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όπως το Παν. Αιγαίου και το Παν. Κρήτης ενώ στο παρελθόν το ίδιο έχουν πράξει και οι διοικήσεις πολλών ακόμη ιδρυμάτων.
Όπως αναφέρουν μέλη της Συγκλήτου στο alterthess.gr δεν είναι τυχαία η επέμβαση του εισαγγελέα στο ΑΠΘ, όπως δεν είναι τυχαίες και οι προηγούμενες επεμβάσεις, τα συκοφαντικά δημοσιεύματα των προηγούμενων μηνών κατά των πρυτανικών αρχών, αλλά και οι ευθείες επιθέσεις από το υπ. Παιδείας.  Μέλος της Συγκλήτου δήλωσε στο alterthess πως οι επιθέσεις αυτές στοχοποιούν τους αγώνες που έχει δώσει η πανεπιστημιακή κοινότητα του ΑΠΘ για το δημόσιο πανεπιστήμιο ενάντια στον Νόμο Διαμαντοπούλου αλλά και ενάντια στα συμφέροντα που λυμαίνονταν τα χρήματα του Πανεπιστημίου και έχουν ως στόχο να τρομοκρατήσουν την πανεπιστημιακή κοινότητα που αγωνίζεται για να διατηρήσει ανοιχτά και δημόσια τα Ιδρύματα. 


Σχόλιο του blog μας: Για ακόμη μία φορά η τηλεκατευθυνόμενη ελληνική δικαιοσύνη ποινικοποιεί  αγωνες εργαζόμενων..Αντι να βάλει όλα τα λαμόγια που λεηλάτησαν τα δημόσια ταμεία και εφεραν την χώρα εδω ποινικοποιεί  αγώνες..ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! To foititesnews.blogspot.gr θα είναι δίπλα σε κάθε αγώνα φοιτητών και καθηγητών..Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Η ελεύθερη έκφραση μέσα στα ΑΕΙ στο απόσπασμα

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 0 σχόλια


Ο καθηγητής πανεπιστημίου Δ. Πατέλης διώκεται για άρθρο που ενόχλησε τις Aρχές
Σκοτεινές εποχές της ελληνικής Ιστορίας θυμίζει η πρωτοφανής δίωξη του αναπληρωτή καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, Δημήτρη Πατέλη λόγω των θέσεων που εξέφρασε δημοσίως σε άρθρο του για τη δημόσια εκπαίδευση. Ο καθηγητής καλείται σε απολογία από το Πειθαρχικό Συμβούλιο των μελών ΔΕΠ των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων καθώς, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «αναφέρθηκε στο πρόσωπο του πρυτάνεως και των λοιπών μελών της Πρυτανικής Αρχής με τρόπο έντονα απαξιωτικό και μειωτικό του κύρους τους».
Η επίμαχη φράση στο άρθρο του καθηγητή ήταν ότι αποκάλεσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου «πολιτικούς υπηρέτες του κεφαλαίου», κάτι που απ’ ό,τι φαίνεται δεν μπορεί να ανεχθεί η σημερινή δημοκρατία στην Ελλάδα.

Όργανο από τα παλιά…
Πρωτοφανής για τη μεταπολιτευτική Ιστορία της Ελλάδας είναι ακόμα και η σύνοδος του οργάνου που θα κρίνει τον «απείθαρχο» καθηγητή. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο των μελών ΔΕΠ είναι ειδικό σώμα για πανεπιστημιακούς, που συγκροτείται κατά βάση από τους επικεφαλής των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας και διέπεται από νόμους του έτους 1932-33, για θέματα που αφορούν την ερευνητική, διδακτική, συνδικαλιστική και πολιτική δράση και τη στάση ζωής του. Η τελευταία απόφαση του σώματος αυτού ελήφθη το 1943, όταν η Ελλάδα ήταν υπό κατοχή και αφορούσε τη Δίκη των Τόνων που επέβαλε παύση καθηκόντων στον υπέρμαχο του μονοτονικού συστήματος καθηγητή Ι. Κακριδή.

«Το καθεστώς αυταρχικοποιείται»
Σε δήλωσή του στον Δρόμο ο Δημήτρης Πατέλης χαρακτηρίζει βαθύτατα πολιτική τη δίωξή του, η οποία, όπως λέει, γίνεται σε όχι ανύποπτο χρόνο. «Είναι η έμπρακτη απόδειξη της αυταρχικοποίησης του καθεστώτος που δεν ανέχεται τη δημόσια κριτική, ειδικά στον πανεπιστημιακό χώρο. Και μόνο η σύνθεση του οργάνου που θα με κρίνει, δείχνει άνωθεν πολιτική παρέμβαση. Διατύπωσα ιδέες που έχουν διατυπωθεί αιώνες πριν, από τον Ηράκλειτο και τον Σωκράτη μέχρι τον Μαρξ. Μίλησα για το δίκαιο του ισχυρού που επιβάλλεται με κάθε τρόπο εις βάρος των ανίσχυρων και η πράξη αποδεικνύει πώς ακριβώς αυτό συμβαίνει. Η ελεύθερη έκφραση δικάζεται περίπου ως ιδιώνυμο αδίκημα με νόμους της περιόδου 1932-33», τονίζει ο καθηγητής.
Ψηφίσματα συμπαράστασης και καλέσματα σε μαζικές κινητοποιήσεις εξέδωσαν η εκτελεστική γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ και η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών που καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας την Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου στις 15.30, την ώρα που θα απολογείται ο καθηγητής. Το θέμα έφερε στη Βουλή με επίκαιρη ερώτησή της η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεανώ Φωτίου.
edromos.gr

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης του Τ.Μ.Σ Ρόδου!

0 σχόλια



Ο σύλλογος του   Τ.Μ.Σ(Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών Πανεπιστήμιο Αιγαίου Ρόδος) 
 τάχθηκε σήμερα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλει στη κοινωνία το Δ.Ν.Τ και η τρόικα εσωτερικού ( ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.ΔΗΜΑΡ) και αποφάσισε να μπλοκάρει το νόμο  για τη παιδεία με κάθε μέσο...ΑΥΡΙΟ θα πραγματοποιηθεί πορεία στο κέντρο της Ρόδου με προσυγκέντρωση στις 10:30 στο πανεπιστήμιο.

Aπό ανταποκρίτρια




* Γίνε και εσύ ανταποκριτής της σχολής σου..Στείλε την είδηση σου στο foitites2011@gmail.com  

70 φοιτητές μένουν άστεγοι στην Χίο!

0 σχόλια


Αγώνα δίνουν φοιτητές και καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, προκειμένου να μην αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους και κατ΄ επέκταση το νησί, γύρω στους 70 φοιτητές, οι οποίοι πρέπει να φύγουν από τις φοιτητικές εστίες, χωρίς ωστόσο να έχουν κάποια εναλλακτική λύση στέγασης.
Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου, Αλ. Τζανέτος, οι αιτήσεις που κατατέθηκαν για στέγαση στις εστίες ξεπερνούν τις 300, ενώ τα διαθέσιμα δωμάτια είναι 175. Αυτό σύμφωνα με τον ίδιο σημαίνει ότι γύρω στα 70 άτομα που διέμεναν στις εστίες θα αναγκαστούν να τις εγκαταλείψουν, αφού οι πρωτοετείς φοιτητές προηγούνται.
Για το λόγο αυτό συναντήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης με το Δήμαρχο Χίου, ο οποίος πρότεινε ως προσωρινή λύση τη στέγασή τους στους κοιτώνες του Ιωνικού Κολυμβητηρίου, οι οποίοι όμως για να τους φιλοξενήσουν χρειάζονται άμεσα επισκευή.
Έτσι, καθηγητές και φοιτητές ετοιμάζονται να καταθέσουν αίτημα στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου για παραχώρηση 20 δωματίων, που θα εξυπηρετήσουν 40 άτομα.
Στο μεταξύ οι ίδιοι σκοπεύουν να απευθυνθούν και στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών, Οινουσσών, κ. Μάρκο, συζητώντας το ενδεχόμενο παραχώρησης κάποιων δωματίων στο Τάγμα του Δεσπότη
Βίντεο: 

Aπόφαση Φοιτητικών Συλλόγων ΑΠΘ: «Ούτε ένας φοιτητής στα Συμβούλια Διοίκησης!»

0 σχόλια


auth.jpg
«Οι εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης θα μείνουν στα χαρτιά», τονίζουν σε απόφαση τους οι φοιτητικοί σύλλογοι Αρχιτεκτόνων, Ηλεκτρολόγων- Μηχανολόγων Μηχανικών, Ιστορικού- Αρχαιολογικού, Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, Φιλολογικού, Ιταλικού και Βιολογικού του ΑΠΘ, προσθέτοντας: «Έξω οι επιχειρήσεις από τις σχολές. Κάτω τα χέρια από τους συλλόγους και το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα».
Αναλυτικά, όπως αναφέρουν οι φοιτητικοί σύλλογοι: «Μέσα στο καλοκαίρι, η κυβέρνηση προχώρησε σε τροποποιήσεις στο νόμο πλαίσιο για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, χωρίς να αλλάξει στο ελάχιστο την ουσία του: Τη δημιουργία πτυχίων πολλών ταχυτήτων – διαβατηρίων για την ανεργία, την ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας των ΑΕΙ-ΤΕΙ, την ενίσχυση της ιδεολογικής χειραγώγησης, την ένταση της κρατικής καταστολής, την κατάργηση του ασύλου, την αντιδραστική παρέμβαση στο φοιτητικό κίνημα. Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η εκλογή των Συμβουλίων Διοίκησης, των αντιδραστικών δηλαδή οργάνων που θα έρθουν για να υλοποιήσουν πλήρως το νόμο πλαίσιο. Αφού δεν κατάφεραν με τα ΜΑΤ και τους εισαγγελείς να αντιμετωπίσουν την οργανωμένη αντίδραση των συλλόγων φοιτητών (ΤΕΙ Λαμίας, ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ΑΠΘ) εργαζομένων και καθηγητών ενάντια στις εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης τώρα καθιερώνουν την επιστολική ή ηλεκτρονική ψήφο».
«Η εκλογή φοιτητή στα συμβούλια διοίκησης, με ενιαίο μάλιστα ψηφοδέλτιο, συμβάλει στη μετατροπή του φοιτητικού κινήματος σε δύναμη στήριξης και υπεράσπισης της αντιλαϊκής πολιτικής. Θέλουν να κάνουν τους φοιτητές συνένοχους εκλέγοντας εκπρόσωπο που θα υπερασπίζεται και θα υλοποιεί την επιχειρηματική δραστηριότητα του ιδρύματος, τη διάλυση της γνώσης και την αφαίρεση κάθε δικαιώματος», επισημαίνουν.
Στη συνέχεια, υπογραμμίζουν: «Οι εκλογές αυτές συνιστούν ένα σοβαρό χτύπημα στο φοιτητικό κίνημα και στις συλλογικές δομές του. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές πρέπει να έχουν τα δικά τους όργανα, τους συλλόγους τους, τα Διοικητικά Συμβούλια, τις επιτροπές τους σε έτη και εξάμηνα που να είναι όργανα πάλης για όσα πραγματικά έχουν ανάγκη κόντρα στην πολιτική που τους στερεί το δικαίωμα στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή. Οι φοιτητές πρέπει να εκλέγουν για να οργανώνεται καλύτερα ο αγώνας τους, όχι για ικανότερο διαχειριστή της αντιλαϊκής πολιτικής».
«Ούτε ένας φοιτητής στα Συμβούλια Διοίκησης!», τονίζουν ενώ προσθέτουν πως προχωρούν στα εξής:
«Mπλοκάρουμε με αποφάσεις Δ.Σ και Γενικών Συνελεύσεων, οργανωμένα, τις εκλογές για των εκλογών για την ανάδειξη των Εσωτερικών Μελών του Συμβουλίου του ΑΠΘ  οι οποίες θα λάβουν χώρα την Τετάρτη 24.10.2012 στη Θεολογική Σχολή.
Mπλοκάρουμε με αποφάσεις Δ.Σ και Γενικών Συνελεύσεων, οργανωμένα, τη συμμετοχή των φοιτητών στα άθλια ενιαία ψηφοδέλτια για το Συμβούλιο του ΑΠΘ, την Πέμπτη 25.10.2012.
Το ίδιο καλούμε να κάνουν και οι σύλλογοι καθηγητών και εργαζομένων».
alterthess.gr

To αργότερο μέχρι τα Χριστούγεννα οι τελικές αποφάσεις για συγχωνεύσεις –καταργήσεις

0 σχόλια


Σύμφωνα με το επίσημο χρονοδιάγραμμα του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιστόπουλου , για τον εξορθολογισμό των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ (συγχωνεύσεις –καταργήσεις):
-Αυτές τις ημέρες στην ΑΔΙΠ συγκροτούνται Επιτροπές που θα κάνους το διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς
-Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα καταρτιστούν τα κριτήρια βάσει των οποίων θα γίνει ο εξορθολογισμός των ΑΕΙ
-Το Νοέμβριο θα διεξαχθεί ο διάλογος μεταξύ των Επιτροπών γτης ΑΔΙΠ και των εμπλεκόμενων φορέων
-Πριν ή αμέσως μετά τα Χριστούγεννα θα επικυρωθούν οι τελικές αποφάσεις, έτσι ώστε οι μαθητές της Γ Λυκείου να συμπληρώσουν τα τμήματα που επιθυμούν να εισαχθούν με βάση το νέο «χάρτη» των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

esos.gr

Εκλογές προκήρυξαν το ΕΜΠ , Παν. Κρήτης , Οικονομικό Αθηνών, Πάτρας και Ιόνιο

0 σχόλια


Εκλογές για την ανάδειξη των νέων Συμβουλίων Διοίκησης προκύρυξαν πέντε ακόμη Πανεπιστήμια. Κάνετε κλικ αντίστοιχα για να δείτε τις προκηρύξεις:

Συναυλία υποστήριξης του ΑΠΘ με τον Διονύση Τσακνή

0 σχόλια


Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έπειτα απο απόφαση της Συγκλήτου του ιδρύματος διοργανώνει σειρά δράσεων με τον γενικό τίτλο “Το ΑΠΘ αντιστέκεται στη κρίση”.
Το πρόγραμμα των δράσεων περιελάμβαν χθές μια συνέντευξη τύπου για τα οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα του πανεπιστημίου και σήμερα επίδοση ψηφίσματος στον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης από αντιπροσωπεία μελών της Συγκλήτου.
Οι δράσεις συνεχίζονται και αύριο, Παράσκευη 12 Οκτωβρίου, στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.
Στις 19:00 λοιπόν θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση υποστήριξης του ΑΠΘ, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και συναυλία με το Διονύση Τσακνή, ο οποίος και θα προσφέρει αφιλοκερδώς τη συμπαράστασή του.
Η συναυλία θα γίνει στο προαύλιο χώρο του δημαρχείου και φυσικά δεν θα έχει είσοδο.
Παρασκευή απόγευμα λοιπόν, στήριξη στο ΑΠΘ και δωρεάν ψυχαγωγία. Ας είμαστε όλοι εκεί…

Νέα αναβολή εκλογών στο ΤΕΙ Πειραιά-Επιστολική ή ηλεκτρονική ψήφο η επόμενη φάση

0 σχόλια

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012, οι επαναληπτικές εκλογές για την ανάδειξη των (6) έξι εσωτερικών μελών του Συμβουλίου του Τ.Ε.Ι. Πειραιά, δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω κατάληψης του χώρου διεξαγωγής.
Όσον αναφορά στην ημερομηνία της εκλογικής διαδικασίας μέσω επιστολικής ή ηλεκτρονικής ψήφου , ενώ αρχικά είχε αποφασιστεί για τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου..Τελικά θα ανακοινωθεί άλλη ημερομηνία στο επίσημο site του ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ;

Καταγγέλουμε το ΔΣ κοινωνιολογίας το οποίο στοχοποίησε ονομαστικά συμφοιτητή μας!

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 0 σχόλια


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ...
Καταγγέλουμε το ΔΣ κοινωνιολογίας το οποίο στοσχοποίησε ονομαστικά συμφοιτητή μας επειδή έγραψε σε τοίχο πανεπιστημίου το αντιφασιστικό σύνθημα :μπάτσοι tv νεοναζί, όλοι δουλεύουνε μαζί. Πίσω απο αυτήν την καταγγελία δεν κρύβεται άλλος απο την γνωστή παράταξη της ΔΑΠ ΝΔΦΚ.
Είναι καταφανές ότι τέτοιες ενέργειες έχουν ως στόχο να τρομοκρατήσουν τη μαχόμενη για τα δικαιώματα της νεολαία αλλά και να επιβάλλουν ένα γενικευμένο κλίμα φόβου στις σχολές. Ένα κλίμα φόβου που θα προλειάνει με τον καλύτερο τρόπο την «αστυνομοκρατία» στα πανεπιστήμια. Οι  συνεχιστές της «ιδέας» του Καλαμπόκα, των μπράβων,και της δυσωδίας της Δεξιάς ούτε μας τρομάζουν, ούτε μας καταστέλλουν! Οι μαζικοί αγώνες του κινήματος ενάντια σε μια πολιτική που μόνο αυτοί υπερασπίζονται και δικαιώνουν (με αυτούς τους απροκάλυπτους τρόπους) θα τους ξεπεράσουν και θα τους στείλουν στο περιθώριο του φοιτητικού κινήματος όπως βρέθηκαν άλλωστε τόσες φορές, όταν το κίνημα προχώρησε ενωτικά και νικηφόρα. 
Το φοιτητικό κίνημα δεν τρομοκρατείται και δεν καταστέλλεται από αυτές τις πρακτκές. Το φοιτητικό κίνημα, περιφρουρημένο οργανωτικά και πολιτκά, θα αποτελέσει πυροδότη αγωνιστικών διεργασιών για όλη την κοινωνία και σε σύνδεση με το εργατικό και ευρύτερο λαϊκό κίνημα θα συμβάλλει στην ανατροπή του νόμου Αρβανιτόπουλου - Διαμαντοπούλου και την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ και των πολιτκών τους εκφραστών.
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΤΟΝΩΣΕΙΣ!

Τμήμα Περιβάλλοντος Μυτιλήνη

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Ο εξορθολογισμός των Πανεπιστημίων θα έχει νόημα μόνο εάν αφορά το σύνολο των ΑΕΙ

0 σχόλια


Η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου παραχώρησε συνέντευξη τύπου, αναφορικά με την απόφαση του Ιδρύματος να αναστείλει τις ακαδημαϊκές και διοικητικές λειτουργίες του, για μία ημέρα (ομόφωνη απόφαση Πρυτανικού Συμβουλίου, 2/ 10 /2012), σήμερα 9 Οκτωβρίου 2012. H αναστολή λειτουργίας στοχεύει στη δημοσιοποίηση της έντονης διαμαρτυρίας για τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Δημόσια Πανεπιστήμια της χώρας στο σύνολό τους, λόγω των χειρισμών της Πολιτείας, και την παρουσίαση των βασικών επιπτώσεων αυτών των χειρισμών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Η χρηματοδότηση των λειτουργικών δαπανών των Δημοσίων Πανεπιστημίων είναι οριακή για την κάλυψη των στοιχειωδών τους αναγκών, ενώ παράλληλα η μη διευθέτηση άλλων αναγκαίων ρυθμίσεων χρηματοδοτικών διαδικασιών και χρηματορροών οδηγεί σε αδιέξοδο κάθε διοίκηση. Η φοιτητική μέριμνα και ιδιαίτερα η στέγαση, δεν καλύπτει παρά τις ανάγκες ενός πολύ μικρού ποσοστού φοιτητών, εφόσον δεν λήφθηκε υπόψη ότι ο φοιτητικός πληθυσμός του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε ποσοστό άνω του 90%, προέρχεται από άλλα μέρη της Ελλάδας. Οι σχεδιασμοί δε που φημολογούνται περί μείωσης της παροχής έντυπων συγγραμμάτων από το εαρινό εξάμηνο του 2011-2012, δεν μπορεί παρά να επιβαρύνουν το κόστος διαβίωσης των φοιτητών/ριών.
Λόγω της υποστελέχωσης του Πανεπιστημίου το ανθρώπινο δυναμικό του εργάζεται συχνά σε συνθήκες υπεράνθρωπου φόρτου εργασίας, για να καλυφθούν οι απαιτήσεις του διδακτικού, ερευνητικού, διοικητικού και κοινωνικού έργου, καθώς και του αναπτυξιακού έργου που επιτελείται (ιδιαίτερα στις περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου), ενώ οι μισθολογικές αποδοχές του είναι οριακές για την επιβίωση του, καθώς και πλήρως αναντίστοιχες με την ποιότητα και το πολυδιάστατο του έργου του και τα αυξημένα έξοδα εργασίας του. Σημειώνεται ότι τα μέλη ΔΕΠ των ακριτικών πανεπιστημίων είναι οι μόνοι εργαζόμενοι στο δημόσιο που δεν δικαιούνται το επίδομα παραμεθορίου. Το υψηλού επιπέδου διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου εργάζεται εκ νέου σε συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας, λόγω των νέων πιθανών οριζόντιων μέτρων εργασιακής εφεδρείας. Ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων (100 για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου) βρίσκονται σε κατάσταση πολυετούς εκκρεμότητας διορισμού (μέλη Διδακτικού και Διοικητικού Προσωπικού/ ΔΕΠ, ΕΤΕΠ, ΕΕΔΙΠ, Διοικητικό Προσωπικό), ενώ παράλληλα δεν προκηρύσσονται οι θέσεις που εκκενώνονται. Στα Πανεπιστήμια της χώρας, όχι μόνο δεν εφαρμόστηκε κατ’ ελάχιστον η ρήτρα του 1/5 ή του 1/10 στις προσλήψεις, αλλά οδηγούνται σε εντεινόμενη μείωση του προσωπικού τους.
Το πλέον οξυμένο ζήτημα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κατά την τρέχουσα περίοδο, αφορά την αθέτηση των υποχρεώσεων της πολιτείας για την έγκαιρη εξασφάλιση των διδασκόντων. Ενώ έχει ήδη ξεκινήσει το ακαδημαϊκό εξάμηνο (από 1 Οκτωβρίου) και δεν γίνονται διορισμοί κατά προτεραιότητα στα Τμήματα που έχουν απόλυτη ανάγκη (για παράδειγμα όσα έχουν αριθμό διδασκόντων μικρότερο από 15), η μη χορήγηση, έως σήμερα, των αναγκαίων πιστώσεων για την πρόσληψη διδασκόντων με σύμβαση (βάσει Π.Δ. 407/80), οδηγεί τα περισσότερα Τμήματα σε αδυναμία υλοποίησης του προγράμματος σπουδών (καθώς τα γνωστικά αντικείμενα είναι αδύνατον να αναπληρωθούν από τους υπάρχοντες διδάσκοντες), και ορισμένα από αυτά σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας. Σημειώνουμε ότι ο αριθμός διδασκόντων ανά Τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι ιδιαίτερα περιορισμένος (<22 μέλη ανά Τμήμα) και παράλληλα, εκκρεμεί ένας σημαντικός αριθμός (57) εκλεγμένων μελών ΔΕΠ, που βρίσκονται υπό διορισμό εδώ και τρία χρόνια, ενώ έχει υπάρξει
αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εφαρμογή εγκυκλίου του ίδιου του Υπουργείου Παιδείας, που προβλέπει τον άμεσο διορισμό μελών ΔΕΠ, εάν είναι ήδη υπάλληλοι σε άλλους φορείς του Δημοσίου.
Η ολιγωρία αυτή της Πολιτείας έναντι των διδασκόντων των Πανεπιστημίων:
 Αναιρεί την εκφρασμένη θέση του Υπουργείου Παιδείας, για τη σημασία της διασφάλισης της ποιότητας της Δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εφόσον οδηγεί με οριζόντιο και τυχαίο τρόπο σε αδυναμία υλοποίησης σπουδών ή σε υποβάθμιση της ποιότητας των σπουδών ενός αριθμού Τμημάτων, που συμβαίνει να είναι και ιδιαίτερα σημαντικά στην χώρα, σε αυτή την περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.
 Δείχνει σοβαρή αμέλεια έναντι των φοιτητών και των γονέων. Η μη φροντίδα για κάλυψη βασικών μαθημάτων των προγραμμάτων σπουδών, θα μετακυλήσει τη δυσλειτουργία στα επόμενα έτη, προκαλώντας όχι μόνο σοβαρότατες ακαδημαϊκές επιπτώσεις στα Τμήματα, αλλά και τεράστια οικονομική επιβάρυνση στις οικογένειες των φοιτητών/τριών.
Η Πρυτανική Αρχή Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενημέρωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ότι είχαν γίνει όλες οι δυνατές ενέργειες προς κάθε κατεύθυνση, έγκαιρα και επανειλημμένα, ώστε να γίνει αντιληπτή η πραγματική διάσταση του προβλήματος που δημιουργείται (σε κάποιες περιπτώσεις Τμημάτων είναι καθοριστικό για τη λειτουργία τους).
Η Πρυτανική Αρχή εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της, προς τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που κατέθεσαν επερωτήσεις για το εν λόγω θέμα :
4/10/2012: Ερώτηση 9 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για «Τα προβλήματα λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου» (Γιάννης Ζερδελής, Τάσος Κουράκης, Νίκος Συρμαλένιος, Αγνή Καλογερή, Γιώργος Πάντζας, Μαρία Κανελλοπούλου, Χρήστος Μαντάς, Γιάννης Αμανατίδης, Τζένη Βαμβακά)
5/10/2012: Ερώτηση της Βουλευτού «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» Μίκας Ιατρίδη «Για την απαξίωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου»
5/10/2012: Επίκαιρη ερώτηση 8 βουλευτών του ΚΚΕ για «Τις τεράστιες ελλείψεις διδακτικού προσωπικού στα ΑΕΙ της χώρας» (Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Νίκος Καραθανασόπουλος, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Γιώργος Λαμπρούλης, Νίκος Μωραΐτης, Διαμάντω Μανωλάκου, Σπύρος Χαλβατζής)
8/10/2012: Επίκαιρη ερώτηση βουλευτή ΠΑΣΟΚ, κ. Κ. Τριαντάφυλλου (θα συζητηθεί στη Βουλή των Ελλήνων στις 11/10/2012)
Όσον αφορά το αναγγελθέν από το Υπουργείο Παιδείας σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», η Πρυτανική Αρχή επανέλαβε ότι η σύνθεση του νέου ακαδημαϊκού χάρτη θα έχει νόημα μόνο εάν αφορά το σύνολο των ΑΕΙ της χώρας και δεν περιοριστεί στα περιφερειακά και λαμβάνει υπόψη τα χαρακτηριστικά της ίδρυσης και ανάπτυξής τους. Μέχρι σήμερα, δεν έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες διαδικασίες οργανωμένης και τεκμηριωμένης επεξεργασίας και ο συγκροτημένος διάλογος. Κατά συνέπεια, κάθε αυθαίρετο δημοσίευμα που παρουσιάζει δήθεν έγκυρες πληροφορίες ή διαρροές, δημιουργεί αφενός ανασφάλεια στα μέλη των ακαδημαϊκών κοινοτήτων και στην κοινωνία, και αφετέρου έλλειψη εμπιστοσύνης για τη συνέπεια του Υπουργείου. Επίσης, δυστυχώς δεν συμβάλλoυν προς την ίδια κατεύθυνση, οι αναφορές των ΜΜΕ σε συγκεκριμένο αριθμό Τμημάτων που «πρόκειται να κλείσουν», καθώς και το ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα που έχει προσδιοριστεί για την λήψη αποφάσεων.