Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου: Αλληλεγγύη στους απεργούς ενάντια στις απολύσεις!

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ημερομηνία: 3/12/2012
Συγγραφέας: Φοιτητική Ενημέρωση 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
3 Δεκεμβρίου 2012

Αλληλεγγύη στους απεργούς ενάντια στις απολύσεις!
Για τρίτη συνεχή εβδομάδα συνεχίζονται οι δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συναδέλφων μας διοικητικών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Εκφράζουμε για μία ακόμη φορά την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στο δίκαιοαγώνα τους για να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Ενώνουμε τη φωνή μας και συντονιζόμαστε με όλους τους εργαζομένους στο δημόσιο τομέα που απειλούνται από τα βάρβαρα μέτρα που προωθούν η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ μαζί με την τρόικα. Οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και γενικότερα οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο με τον αγώνα τους μέχρι σήμερα έχουν μπλοκάρει στην πράξη τη  διαδικασία των απολύσεων. Καλούμε, για μια ακόμη φορά, όλα τα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου να ενισχύσουνμε την  παρουσία τους στις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις αυτή την προσπάθεια.
Εμείς ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι παλεύουμε για να μην διαλυθεί η διοικητική υποδομή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, για να μην υπονομευτεί η ανώτατη εκπαίδευση, αλλά και για να μην αποδιαρθρωθεί ο δημόσιος τομέας. Η λύση είναι η άμεση και συνολική απόσυρση του θεσμικού πλαισίου για τις διαθεσιμότητες σε όλο το δημόσιο τομέα, να μη γίνει καμιά απόλυση σε κανένα φορέα και να μην εφαρμοστεί κανένα αντιλαϊκό μέτρο. Η λογική της «εξαίρεσης» ενόςκλάδου ή φορέα από το μέτρο της διαθεσιμότητας όχι μόνο δεν προστατεύει από τις απολύσεις αλλάισοδυναμεί με το να διεκδικεί ο κάθε κλάδος αύξηση του αριθμού των υπό απόλυση στον υπόλοιποδημόσιο τομέα.
Καλούμε για μια ακόμη φορά τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αιγαίου να μην επιτρέψουν να σταλεί ούτε ένα όνομα εργαζομένου και να μην εκδοθεί ούτε μια διαπιστωτική πράξη για διαθεσιμότητα – απόλυση. Επιπλέον, τις καλούμε, με τον θεσμικό ρόλο που έχουν, να σταθούν έμπρακτα στο πλευρό των εργαζόμενων διοικητικών, που πιθανόν τις επόμενες ημέρες να κληθούν να αναλάβουν αυτοί την αποστολή στοιχείων προς το Υπουργείο, τα οποία θα οδηγήσουν πρακτικά στην απόλυση των συναδέλφων μας ΙΔΑΧ, και να εξασφαλίσουν ότι κανένα στοιχείο δεν θα σταλεί, κανένας διοικητικός δεν θα βρεθεί υπόλογος, καμιά διαθεσιμότητα-απόλυση δεν θα προχωρήσει.
Συμμετέχουμε ενεργά στις κινητοποιήσεις την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου που έχουν εξαγγελθεί από τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα και τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος Διοικητικών ενώνοντας τη φωνή μας με τους ΕΤΕΠ, ΕΕΔΙΠ, φοιτητές  και τους υπόλοιπους εργαζόμενους ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης. Ήρθε η ώρα  να βγούμε στους δρόμους, να συνταχθούμε με τους άλλους εργαζόμενους, μαζικά, μαχητικά, οργανωμένα, να γίνουμε ένα ποτάμι οργής που θα ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση.

Όλοι και όλες μαζί μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια για να ανατραπεί αυτή η πολιτική που εξοντώνειεργαζόμενους και την κοινωνία ολόκληρη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου