Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

Σούπες ταΐζει η εταιρία τους φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.!

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012



Νερό και… Αμβροσία
Η εταιρία «Αμβροσία Catering Α.Ε» η οποία έχει υπογράψει σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι υπεύθυνη για την σίτιση των φοιτητών. Η συγκεκριμένη σύμβαση ισχύει για όλες τις Πανεπιστημιακές Μονάδες Αιγαίου (Χίος-Μυτιλήνη-Λήμνος-Σάμος-Ρόδος-Σύρος). Ύστερα από λεπτομερή ανάγνωση της σύμβασης διαπιστώθηκε ότι δεν εφαρμόζει τους όρους που έχουν υπογραφεί. Στη Χίο συγκεκριμένα δεν τηρούνται τα εξής (παραθέτω μέρη από την σύμβαση):
  • Οι ώρες λειτουργίας των φοιτητικών εστιατορίων θα είναι καθημερινά από 12.00 μεσημβρινή έως 16.00 (ώρες σερβιρίσματος από 12.00 έως 15.30) και από 19.00 έως 21.30 (ώρες σερβιρίσματος από 19.00 έως 21.00). Το πρωινό θα σερβίρεται καθημερινά από τις 08.00 έως 09.30. Οι ώρες αυτές είναι δυνατόν μετά από έγκριση του Πρυτανικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, να τροποποιούνται, αν κατά την εφαρμογή διαπιστωθεί ότι δεν εξυπηρετούνται οι φοιτητές. (το πρωινό δεν σερβίρεται, ωστόσο τροποποίηση δεν έχει γίνει μέχρι τώρα ή τουλάχιστον δεν έχει δημοσιευτεί.)
  • H καθημερινή καθαριότητα και συχνή απολύμανση όλων των χώρων των Φοιτητικών Εστιατορίων. H διατήρηση ανά πάσα στιγμή καθαρών των αιθουσών των εστιατορίων κατά τις ώρες του φαγητού (τραπέζια, καθίσματα, δάπεδα, τζάμια και τουαλέτες) πρέπει να αποτελεί βασικό μέλημα του αναδόχου. (οι τουαλέτες υπολειτουργούν π.χ. οι γυναικείες δεν λειτουργούν ποτέ! ).
  • Υποχρεούται (o ανάδοχος), όσον αφορά στις Πανεπιστημιακές Μονάδες της Χίου και της Λήμνου, να παρέχει δωρεάν ένα μπουκάλι εμφιαλωμένου νερού 50 ml (εδώ μάλλον εννοούν 500 ml ή 50 cl ) (ένα κατά το μεσημεριανό και ένα κατά το βραδινό γεύμα), για κάθε φοιτητή που δικαιούται δωρεάν σίτιση, δεδομένου ότι το νερό των δικτύων των πόλεων Χίου και Μύρινας Λήμνου όπου εδρεύουν τα Πανεπιστημιακά Τμήματα δεν είναι πόσιμο. (παρέχεται από μηχάνημα εμφιαλωμένου νερού)
  • Η άποψη των σιτιζομένων για την ποιότητα, ποσότητα, το σερβίρισμα και γενικά την εξυπηρέτησή τους από τον ανάδοχο, αποτελεί βασικό κριτήριο καλής λειτουργίας των Φοιτητικών Εστιατορίων (ΦΕ). Για το λόγο αυτό θα υπάρχουν σε εμφανή σημεία του εστιατορίου ειδικά κουτιά όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διατυπώνουν σε έντυπα τις απόψεις τους καθώς και προτάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας των ΦΕ. Στο άνοιγμα και τον έλεγχο των παραπάνω κουτιών, θα παρευρίσκεται και ο ανάδοχος ή εκπρόσωπός του. (κυτίο παραπόνων δεν υπάρχει).
  • Ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να προσκομίζει στα Φοιτητικά Εστιατόρια πρώτες ύλες άριστης ποιότητας και ελεγμένες από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες π.χ. για την ποιότητα των κρεάτων έλεγχος από την Κτηνιατρική Υπηρεσία κλπ.. (έχουν παρατηρηθεί κρούσματα τροφικών δηλητηριάσεων το τελευταίο διάστημα)
  • Το ακριβές πρόγραμμα για κάθε μήνα θα καταρτίζεται σε συνεργασία του αναδόχου και των εκπροσώπων του Ιδρύματος και θα δημοσιοποιείται μέχρι τις 20 του προηγούμενου μήνα. (το ακριβές πρόγραμμα δεν εφαρμόζεται με σταθερότητα)
  • Ο ανάδοχος υποχρεούται να προσφέρει σε κάθε γεύμα-δείπνο εκτός το κυρίως πιάτο, πρώτο πιάτο (με δυνατότητα δύο επιλογών), σαλάτα και επιδόρπιο. Καθημερινά στο δείπνο πρέπει να διατίθεται γάλα φρέσκο παστεριωμένο. (δεν υπάρχει δυνατότητα δυο επιλογών καθώς επίσης δεν διατίθεται γάλα φρέσκο παστεριωμένο στο δείπνο)
  • Σε καμία περίπτωση φαγητό που περισσεύει το μεσημέρι δε μπορεί να θεωρηθεί κανονικό φαγητό για το απογευματινό menu. Σερβίρεται μόνον ως extra. (ενώ στη Χίο δίδεται σαν κανονικό φαγητό)
  • Βασικό κριτήριο για τον καθορισμό της ποιότητας του φαγητού, πέραν των άριστων πρώτων υλών και της ποσότητας αποτελεί και η γευστική απόλαυση του σιτιζομένου, η τήρηση των κανόνων υγιεινής διατροφής, ο τρόπος μεριδοποίησης και το σερβίρισμα. (εδώ γελάμε...)
  • Η σύμβαση στο τίτλο έχει τις εξής ημερομηνίες: …ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 06/09/2012 ΕΩΣ ΚΑΙ 23/12/2012, ενώ στη σελ.13 σημειώνει ότι: Η ισχύς της παρούσας Σύμβασης άρχεται από της υπογραφής της και λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2015.
  • Η παροχή ημερήσιας σίτισης και στους μη δικαιούμενους δωρεάν σίτιση φοιτητές (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς), καθώς και στο προσωπικό (διδακτικό, διοικητικό) του Πανεπιστημίου, στην τιμή που αναφέρεται στην οικονομική προσφορά του και ανέρχεται στο ποσό των τριών (3€) συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. ανά σιτηρέσιο. (ενώ στην σελ.2 τελευταία παράγραφο αναγράφει ότι: Η τιμή ανά σιτηρέσιο είναι 2,61€ ευρώ συμπεριλαμβανομένου 16% Φ.Π.Α.)
Εν αντιθέσει με την υπόλοιπη σύμβαση η τελευταία παράγραφος εφαρμόζεται. Αυτό αναγκάζει το μεγαλύτερο μέρος των φοιτητών να πληρώνουν για τη σίτιση τους. Γι’ αυτό το λόγο ο φοιτητικός σύλλογος της Χίου, έχει προβεί σε κατάληψη, εδώ και ένα μήνα περίπου, στον ταμειακό υπολογιστή του εστιατορίου με αίτημα την δωρεάν σίτιση όλων των φοιτητών.
Τις δυο τελευταίες εβδομάδες η εταιρία «Αμβροσία Catering Α.Ε» σερβίρει σούπες για παραδειγματισμό…
 Χιώτικο ρεπορτάζ
                 Kλεομένης Αντωνίου
athens.indymedia.org

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου