Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

Πρόγραμμα ανταλλαγής συγγραμμάτων!Ti άλλο θα δούμε!!

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011


Πρόγραμμα ανταλλαγής συγγραμμάτων μεταξύ των φοιτητών ΑΕΙ καθιερώνει το υπουργείο Παιδείας. Όσοι φοιτητές το επιθυμούν, μπορούν να διαθέτουν σε συμφοιτητές τους τα συγγράμματα παλαιότερων ετών, τα οποία δεν χρειάζονται πλέον για τις σπουδές τους, με... αντάλλαγμα επιπλέον συγγράμματα ακόμη όμως και ψηφιακές συσκευές.

Πρόγραμμα ανταλλαγής συγγραμμάτων μεταξύ των φοιτητών ΑΕΙ καθιερώνει το υπουργείο Παιδείας. Όσοι φοιτητές το επιθυμούν, μπορούν να διαθέτουν σε συμφοιτητές τους τα συγγράμματα παλαιότερων ετών, τα οποία δεν χρειάζονται πλέον για τις σπουδές τους, με... αντάλλαγμα επιπλέον συγγράμματα ακόμη όμως και ψηφιακές συσκευές. Ειδικότερα, οι φοιτητές που θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα κερδίζουν «πιστωτικές μονάδες», τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιούν για τη δωρεάν απόκτηση επιπλέον συγγραμμάτων, ενώ στο τέλος του εξαμήνου θα συμμετέχουν σε ηλεκτρονική κλήρωση για την απόκτηση ψηφιακών συσκευών και υπηρεσιών ευρυζωνικότητας. Η συγκεκριμένη εθελοντική δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Εύδοξος» για την ηλεκτρονική παραγγελία συγγραμμάτων, με διττό στόχο: στην εξοικονόμηση πόρων, αλλά και στην ενίσχυση των αξιών της κοινωνικής αλληλεγγύης. Έτσι, με την έναρξη διανομής των συγγραμμάτων, στις 24 Οκτωβρίου, κάθε φοιτητής μπορεί να επιλέξει εάν θα παραγγείλει νέο σύγγραμμα (μέσω του http://eudoxus.gr/) ή θα διαλέξει ένα χρησιμοποιημένο (μέσω τουhttps://service.eudoxus.gr/student/#eudoxusplus).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου