Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

Ανακοίνωση Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων Θεσ/νίκης

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ, ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ!

Το φοιτητικό κίνημα από κοινού με όλα τα υπόλοιπα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας θα δώσει τον αγώνα όχι μόνο για την ανατροπή του νόμου – πλαίσιο, αλλά και της κυβέρνησης του μνημονίου, σε σύγκρουση με την πολιτική ΕΕ και ΔΝΤ. Τώρα που το κίνημα των πλατειών ετοιμάζεται να βγει εκ νέου ορμητικά στο προσκήνιο, ας γνωρίζουν καλά όσοι καταστρέφουν το παρόν και το μέλλον μας, ότι οι φοιτητές θα είναι στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων των πλατειών, αλλά και πλάι σε κάθε άλλο αγωνιζόμενο κλάδο. Όλοι μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε!!!

Σε κάθε γωνιά του κόσμου η νεολαία εξεγείρεται. Από τη μακρινή Χιλή και τις συγκρούσεις των φοιτητών επί τρεις μήνες για τη δημόσια πανεπιστημιακή εκπαίδευση, μέχρι τους συγκλονιστικούς αγώνες των Άγγλων φοιτητών απέναντι στα δίδακτρα, μια ολόκληρη γενιά αγωνίζεται για το μέλλον της. Πιάνοντας το νήμα από τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος στον τόπο μας τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια ας τολμήσουμε να συνεχίσουμε.

Δίπλα μας στέκουν όσοι αγωνίστηκαν το ’79 ενάντια στο ν.815 και κατάφεραν να τον οδηγήσουν στην απόσυρση. Όσοι το ’90-’91 αγωνίστηκαν απέναντι στον Κοντογιαννόπουλο και τον οδήγησαν στην παραίτηση από τη θέση του Υπουργού Παιδείας. Όσοι το ’98 εξασφάλισαν την αποτυχία της μεταρρύθμισης Αρσένη. Αλλά και όλοι εμείς, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουμε αγωνιστεί ενάντια στο νόμο Γιαννάκου και έχουμε ανατρέψει την αναθεώρηση του άρθρου 16, χρωστάμε στους εαυτούς μας να υπερασπιστούμε το δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο.

Αν κάποιες προηγούμενες γενιές δώσανε τη μάχη για ανεξαρτησία και ελευθερία εβδομήντα χρόνια πριν, αν κάποια γενιά αγωνίστηκε και έδωσε τη ζωή της για να υπερασπιστεί τη δημοκρατία, και πάλεψε για δημοκρατικές και κοινωνικές κατακτήσεις, ήρθε η ώρα για τη δική μας γενιά να γράψει τη δική της ιστορία.


…Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!!!
ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ

  • ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
  • ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 8/9 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 12:00
  • ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΕΘ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου